Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
xenones F 1968179579

ΣΕΕΔΔΕ: Καταδίκη των μικρών καταλυμάτων ο ΦΠΑ στο 13%

Καταδίκη των μικρών καταλυμάτων» χαρακτηρίζει τον διπλασιασμό του ΦΠΑ της διαμονής από το 6,5% σε 13% η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ), απευθύνοντας έκκληση στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό να αποσύρει την πρόταση «φωτιά», καθώς «πιθανή εφαρμογή της θα αποτελέσει το πλέον καταστροφικό «χτύπημα» για τον ελληνικό τουρισμό».

Σε ανακοίνωσή της η ΣΕΕΔΔΕ υπογραμμίζει ότι είναι δεδομένο ότι οι μικρομεσαίες, τουλάχιστον, τουριστικές επιχειρήσεις, δεν θα καταφέρουν να απορροφήσουν την αύξηση στον συντελεστή. Παράλληλα τα ήδη συμφωνημένα και πουλημένα τουριστικά πακέτα για τη σεζόν του 2015 είναι σχεδόν αδύνατον να επαναδιαπραγματευθούν από τις επιχειρήσεις, «με ότι αυτό σημαίνει για τη βιωσιμότητά τους και το μέλλον των εργαζομένων». Ενώ και οι αυξήσεις οι οποίες θα μετακυλήσουν στο τελικό πακέτο, στον καταναλωτή, «θα επιφέρουν καίριο πλήγμα στον τουρισμό μας, καθιστώντας τον μη ανταγωνιστικό, ωθώντας εκατομμύρια τουριστών σε γειτονικούς πιο φθηνούς προορισμούς και άρα θέτοντας αυτομάτως την Ελλάδα εκτός του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη, στον οποίο πρόσφατα επανατοποθετήθηκε», τονίζει η ΣΕΕΔΔΕ.

Καλώντας τον Πρωθυπουργό να αποσύρει την πρόταση της αύξησης του ΦΠΑ, η Συνομοσπονδία καταλήγει: «Κύριε Πρωθυπουργέ εάν το μέλλον της χώρας εξαρτάται από 300 εκατομμύρια ευρώ, μην αγγίξετε τις συντάξεις, μην αγγίξετε την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, όπως πολλές φορές έχετε πει, μην πειράξετε για ακόμα μια φορά την ελεύθερη οικονομία. Περικόψτε τα από τον προϋπολογισμό της Βουλής. Περικόψτε τα από άσκοπες δαπάνες. Περικόψτε τα από προγράμματα τα οποία ποτέ δεν έχουν εφαρμοστεί». 

tovima.gr

Previous Βρούτσης: Με τη συμπλήρωση 20 ετών θα χορηγείται κατώτατη σύνταξη
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας