Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Κ. Μίχαλος: Να αλλάξει το καθεστώς καταβολής ΦΠΑ

Την πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων για αλλαγή του τρόπου της καταβολής του ΦΠΑ, επανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μίχαλος σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού  για μείωση των φορολογικών συντελεστών, δήλωσε «ο επιχειρηματικός κόσμος άκουσε με μεγάλη ανακούφιση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και ειδικότερα αυτών που αφορούν τα νομικά πρόσωπα στο 15% και βέβαια του ΦΠΑ στο 12%.

Ωστόσο, επειδή η μείωση της φορολογίας θα γίνει κλιμακωτά και σε βάθος χρόνου και η αγορά αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας, προτείνουμε ο ΦΠΑ να καταβάλλεται από τον λήπτη του τιμολογίου και όχι από τον εκδότη, όπως συμβαίνει σήμερα, ώστε να δοθεί μια ανάσα ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που με το ισχύον σύστημα αναγκάζονται να καταβάλουν τον ΦΠΑ με την έκδοση του τιμολογίου, ενώ, λόγω των δυσμενών συνθηκών στην ελληνική αγορά, η εξόφλησή του γίνεται πολύ αργότερα».

 

Previous Επενδυτικό Φόρουμ στην Άγκυρα «Τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα και ελληνοτουρκικές επενδυτικές συνεργασίες σε τρίτες χώρες- 12 Ιουνίου 2014
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας