Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Κ. Μίχαλος: Άκρως υφεσιακές οι ελληνικές προτάσεις

«Τα μέτρα είναι άκρως υφεσιακά, καθώς συνιστούν μια άγρια φοροεπιδρομή, κυρίως στις επιχειρήσεις, αλλά και  γενικότερα στην κοινωνία»  δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή τις ελληνικές προτάσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, και αποτελούν τη βάση για μια συμφωνία με τους εταίρους και πιστωτές.

«Η αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων από 26% σε 29% σε συνδυασμό με την αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100%  είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν  σε σωρεία νέων λουκέτων στην αγορά, με θύματα και αυτή τη φορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και οι ισχυρότερες επιχειρήσεις, όμως, τιμωρούνται με επιπρόσθετο φόρο 12% στα κέρδη τους, πράγμα που σημαίνει ότι χάνουν στο «πηγάδι» του χρέους πολύτιμα κεφάλαια που θα μπορούσαν να διαθέσουν για νέες επενδύσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μίχαλος.

 

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ εκτιμά ότι βαρύ θα είναι και το πλήγμα και στην απασχόληση, από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών που θα αποτελέσουν ισχυρό αντικίνητρο για νέα προσλήψεις.

 

Για τους παραπάνω λόγους καλεί την κυβέρνηση να αναζητήσει ισοδύναμα μέτρα, στην κατεύθυνση κυρίως της πάταξης της φοροδιαφυγής και του περιορισμού της κρατικής σπατάλης, όπου υπάρχει.

 

«Άλλωστε», συνεχίζει, «διαχρονικά έχει αποδειχτεί ότι η αύξηση των φορολογικών συντελεστών δεν επιφέρει αύξηση και των φορολογικών εσόδων, αν δεν παταχθεί η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή. Και προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχει γίνει κανένα βήμα προόδου».

 

Previous Νέα αύξηση του ELA από ΕΚΤ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας