Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
evropaiki kentriki trapeza F284277728

Νέα αύξηση του ELA από ΕΚΤ

Νέα αύξηση του ορίου χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA αποφάσισε το πρωί της Τρίτης σε τηλεδιάσκεψη το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), διατηρώντας ανοικτή τη γραμμή χρηματοδότησης για τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα.

Το ποσό της αύξησης δεν δημοσιοποιήθηκε. Πρόκειται για την τρίτη φορά μέσα στην εβδομάδα που η ΕΚΤ αυξάνει τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες.

Ντράγκι: Ασφαλείς οι τράπεζες, όσο η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα

Σε συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι η ΕΚΤ θα διασφαλίσει τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος όσο η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα.

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Ντράγκι έγινε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής και είχε διάρκεια 30 λεπτών, ενώ συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο Μπενουά Κερέ.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος και ειδικότερα οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Ο κ. Ντράγκι είπε ότι από την πλευρά του θεωρεί δεδομένη τη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα.

Ο κ. Ντράγκι επέμεινε με αρκετά επιτακτικό τρόπο ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο, ώστε να επανέλθει η ομαλότητα και η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

naftemporiki.gr

Previous Στα οκτώ δισ. ο λογαριασμός της ελληνικής πρότασης για το 2015 – 2016
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας