Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

ΙΝΚΑ: Αγωγή κατά ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥ, Νοσοκομείων.

Στη δικαιοσύνη, με Συλλογική Αγωγή κατά του ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥ και των Νοσοκομείων προσφεύγει το ΙΝΚΑ σε συνεργασία με τις Ενώσεις Καταναλωτών.

Ο λόγος είναι η στέρηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των Ελεύθερων επαγγελματιών (ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ), που λόγω της κρίσης, αδυνατούν να καταβάλλουν τις εισφορές του κλάδου υγείας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ινστιτούτου: «Εξ αρχής δεν έχει υπάρξει πρόβλεψη στον Νόμο αυτό, αναλογικότητας προς το εισοδηματικό επίπεδο, των εισφορών, με ανώτατο όριο, μέσου όρου έστω τελευταίας 2ετίας βάσει Φορολογικών Δηλώσεων, ούτε ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης, ούτε μέριμνα μη υποχρέωσης εισφορών σε έκτακτες καταστάσεις, πολέμου, φυσικών η οικονομικών καταστροφών υπέρτερες της βούλησης του υποχρεωτικά ασφαλισμένου κ.α. που του στερούν το εισόδημα».

Αίτημα της αγωγής είναι :

  • Να υποχρεωθούν όλοι οι εναγόμενοι να παρέχουν υγειονομικές υπηρεσίες στην παραπάνω κατηγορία συμπολιτών, όπως και στους συμπολίτες που θέλουν να καταβάλλουν ή και να ρυθμίσουν μόνο τις εισφορές του Κλάδου Υγείας.
  • Να παύσει ο ΟΑΕΕ να διαγράψει και να μην απαιτεί, εισφορές κλάδου υγείας για το χρονικό διάστημα που οι υγειονομικές υπηρεσίες δεν παρέχονταν καθώς και,
  • Να υποχρεωθεί να δέχεται μόνο την καταβολή και την ρύθμιση των εισφορών του κλάδου υγείας.

Δικάσιμος της αγωγής ορίστηκε η 18/6/2014 στο Πρωτοδικείο Αθηνών στο Πινάκιο Ρ1/7 και τόπος συνεδρίασης το κτήριο 6 αίθουσα 12.

Τέλος, το ΙΝΚΑ καλεί όλους όσοι θέλουν να συνδράμουν στον Αγώνα μας, Εμπορικοί Σύλλογοι, Επιμελητήρια κ.α., να ασκήσουν Πρόσθετη Παρέμβαση υπέρ ημών στην παραπάνω δίκη, ώστε, όλοι μαζί να δώσουμε λύση, εκεί που η Κυβέρνηση και η νομοθετούσα Ελληνική Βουλή, ενώ πρέπει, αδιαφορούν στο να δώσουν μια ανθρωπινή και δίκαια λύση.

Previous Είσπραξη απλήρωτων εισφορών 7,5 δις ευρώ στο IKA από 81.958 οφειλέτες ή αλλιώς κατασχέσεις
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας