Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Είσπραξη απλήρωτων εισφορών 7,5 δις ευρώ στο IKA από 81.958 οφειλέτες ή αλλιώς κατασχέσεις

Την είσπραξη απλήρωτων εισφορών 7,5 δις ευρώ που χρωστούν 81.958 οφειλέτες θα διεκδικήσει το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών σε συνεργασία με τη ΓΓΠΣ και μέσω ηλεκτρονικών κατασχέσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΙΚΑ, έως τα τέλη Φεβρουαρίου διαβιβάστηκαν στο ΚΕΑΟ βεβαιωμένα χρέη 7,5 δις ευρώ συνολικά 81.958 οφειλετών ενώ εστάλησαν 64.267 προσκλήσεις – πρώτες ειδοποιήσεις για τακτοποίηση οφειλών και 5.041 δεύτερες ατομικές ειδοποιήσεις – προπομπός κατασχέσεων. Εως τα τέλη Φεβρουαρίου, ωστόσο, μόνο 8.610 οφειλέτες προχώρησαν στην καταβολή οφειλών 54,8 εκατ ευρώ ενώ άλλοι 3.484 οφειλέτες υπέβαλαν αίτηση για υπαγωγή σε ρύθμιση για ποσό 233,16 εκατ ευρώ και εκδόθηκαν 7.664 παραγγελίες κατάσχεσης “εις χείρας τρίτου” και 2.081 παραγγελίες κατάσχεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, το ΚΕΑΟ επιταχύνει τη συνεργασία του με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (άντληση πληροφοριών περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών, μέσω ΓΓΠΣ, με στόχο τη λήψη στοχευμένων μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης), θα ενταχθεί στο σύστημα ηλεκτρονικών κατασχέσεων, θα προχωρήσει σε αυτόματο συμψηφισμό επιστροφής Φόρου Εισοδήματος και ΦΠΑ με οφειλές προς τα Ταμεία ενώ θα αναπτύξει και διαδικτυακές εφαρμογές για την ηλεκτρονική ρύθμιση και την πληρωμή δόσεων μέσω ΔΙΑΣ.

“Προτάσεις και προτροπές για συνεργασία του ΚΕΑΟ με ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρίες, προτού διαπιστωθεί η αναγκαιότητα μιας τέτοιας επιλογής, σήμερα μας αφήνουν εντελώς αδιάφορους” καταλήγει η ανακοίνωση – απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να ανατεθεί σε εισπρακτικές εταιρείες.

ΤΟ ΕΤΕΑ

Σε έλεγχο της καταβολής εισφορών μέχρι 30/11/2013 (πριν από την υπαγωγή των πληρωμών στην ενιαία ΑΠΔ του ΙΚΑ) προχωρεί και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης. Για την έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας, το ΕΤΕΑ κάλεσε τους εργοδότες να στείλουν στο Ταμείο, σε μορφή ηλεκτρονικού αρχείου, τις μισθοδοτικές καταστάσεις και τα παραστατικά πληρωμών που απαιτούνται.

Previous Ηλεκτρονικό Πόθεν έσχες από το 2015
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας