Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

ΓΣΕΒΕΕ: Αναμένει από τη νέα κυβέρνηση μέτρα για τις επιχειρήσεις

Ιστορική ευκαιρία για να αναστραφεί η αδιέξοδη και καταστροφική πορεία για την Ελληνική κοινωνία και οικονομία χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή και νομισματική ένωση, χαρακτήρισε τη Δευτέρα το αποτέλεσμα των εκλογών ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χρονοτριβής, η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να περιμένει και γι αυτό πρέπει να σχηματισθεί άμεσα Κυβέρνηση. Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι, πλήρωσαν με πολύ βαρύ τίμημα την πολιτική της λιτότητας», είπε ο κ. Καββαθάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο περισσότερες από 230.000 επιχειρήσεις έκλεισαν οριστικά και πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά από την έναρξη της κρίσης φτάνοντας στα όρια της φτώχειας, ενώ το 70% των επιχειρήσεων σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ είδαν να μειώνεται ο τζίρος τους σωρευτικά κατά 75% και η συντριπτική πλειοψηφία έχει οφειλές και χρέη στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία, στις τράπεζες, ενώ ήδη 370.000 από αυτούς είναι σήμερα ανασφάλιστοι.

Ο κ. Καββαθάς ανέφερε πως μακριά από συντεχνιακές λογικές η ΓΣΕΒΕΕ περιμένει από την κυβέρνηση που θα σχηματισθεί αφενός να υλοποιηθούν τα μέτρα που θα βγάλουν τη θηλιά της ασφυξίας από τις πολύ μικρές-μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αφετέρου να προχωρήσει σε αποκατάσταση του κοινωνικού διαλόγου στην Ελλάδα και σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους να καταρτίσει και να υλοποιήσει ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο ανάπτυξης.

Previous Ντάισελμπλουμ: Θα συζητηθεί πιθανή επέκταση του ελληνικού προγράμματος
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας