Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
geroun dijsselbloem F 243636720

Ντάισελμπλουμ: Θα συζητηθεί πιθανή επέκταση του ελληνικού προγράμματος

«Θα συζητηθεί πιθανή επέκταση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάιζελμπλουμ προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Δευτέρας και στην οποία συμμετέχει ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης.

Διευκρίνισε ότι θα συζητηθεί στην σημερινή συνεδρίαση και στη συνέχεια με τη νέα ελληνική κυβέρνηση από την οποία όμως πρέπει να υπάρξει αίτημα για κάτι τέτοιο.

Η συμμετοχή στην ευρωζώνη σημαίνει δεσμεύσεις και σεβασμό στους κανόνες επανέλαβε προσερχόμενος σήμερα Δευτέρα στο Eurogroup ο επικεφαλής του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Το να είσαι μέλος του ευρώ, σημαίνει συμμόρφωση με ό,τι έχει ήδη συμφωνηθεί», είπε και επανέλαβε πως εάν η Ελλάδα θέλει να μείνει στο ευρώ, πρέπει να τηρεί τις συμφωνίες.

Ερωτηθείς για την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για περαιτέρω αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών έλαβε αποστάσεις ξεκαθαρίζοντας πως το θέμα δεν επείγει και πως θα τεθεί επί τάπητος μετά την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης.

«Πάντα λέγαμε ότι θα επανεξετάσουμε την βιωσιμότητα του χρέους μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης», σημείωσε και προσέθεσε: «Έχουμε ήδη κάνει πολλά για να διευκολύνουμε τις συνθήκες για το χρέος της Ελλάδας, δεν βλέπω κάτι το κατ’ επείγον εκεί». Στο ίδιο πλαίσιο ξεκαθάρισε πως στην ΕΕ υπάρχει σήμερα πολύ χαμηλή στήριξη σε ένα σχέδιο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Τέλος, ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως «ανυπομονεί» να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση. «Είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις με τη νέα ελληνική κυβέρνηση», τόνισε.

tovima.gr
Previous Β. Σόιμπλε: Δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης το ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας