Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
varoufakis gianis F 691674940

Γ. Βαρουφάκης: Ο μόνος τρόπος για να πληρωθούν οι πιστωτές είναι να υπάρξει ανάπτυξη

Το κόστος δανεισμού της Ελλάδας θα κατρακυλούσε στο επίπεδο των άλλων χωρών της Ευρωζώνηςεάν η χώρα μπορεί να συμφωνήσει με τους πιστωτές της για την ανάπτυξη καιτη βιωσιμότητα του χρέουςδήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg, στην οποία δήλωσε επίσης ότι την Τρίτη υπήρξε επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες περίπου 700εκατευρώ.

Ο Γ.Βαρουφάκης τόνισε ότι με δεδομένη την ύφεση της ελληνικής οικονομίας και το χαμηλόεπίπεδο επενδύσεωνθα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανάκαμψη εάν τοπρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα υπερβαίνει το 1,5% του ΑΕΠ τα επόμενα 5-8 χρόνια.Ο μόνος τρόποςτόνισεγια να πληρωθούν οι πιστωτές είναι να υπάρξει ανάπτυξη.Επομένωςπρόσθεσεθα πρέπει να υπάρξει ένα εύλογο μείγμα πολιτικής αναφορικά με τοπρωτογενές πλεόνασματις επενδύσεις και την αναδιάρθρωση του χρέουςΟ υπουργός είπε ότι είναι γνωστό πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν αισθάνεται άνετα με τα πρωτογενήπλεονάσματα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα και συμφωνήθηκαν από τις προηγούμενεςκυβερνήσεις.

 

amna.gr

 

Previous Σε 61,611 εκ. ευρώ το κόστος των ζημιών- μέχρι τώρα- από πλημμύρες- κατολισθήσεις στις Π.Ε. της Περιφέρειας Ηπείρου
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας