Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
stathakis giorgos1 F249738339

Γ. Σταθάκης: Τα προβλήματα και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας

Τα προβλήματα και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας, διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας από το βήμα του 2ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου της «Ναυτεμπορικής».

Παρά τα θετικότερα – του αναμενόμενου – στοιχεία για το 2015, σημείωσε ο υπουργός, η Ελλάδα χρειάζεται μία ισχυρή μεταστροφή προς την αύξηση των επενδύσεων, αλλά και μία στήριξη των κλάδων που συνεισφέρουν περισσότερο στην ελληνική οικονομία, μέσω της ενίσχυσης της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς τους.

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε την ανάγκη υλοποίησης των μεγάλων τομών που έχει ανάγκη ο τόπος, προκειμένου να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Ενδεικτικά, παρέθεσε τα εξής:

  • Αναπτυξιακός νόμος
  • Διαχείριση του ΕΣΠΑ
  • Εξορθολογισμός των δημοσίων συμβάσεων
  • Ίδρυση ενός νέου ταμείου που θα αντικαταστήσει το ΤΑΙΠΕΔ
  • Απλοποίηση των αδειοδοτήσεων

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μίας βιώσιμης επιστροφής στην ανάπτυξη», ενώ χαιρέτισε την επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

«Παρά τις δυσκολίες του 2015, ο απολογισμός είναι πολύ θετικότερος από ό,τι είχε προβλεφθεί» συνέχισε ο υπουργός, ο οποίος εξήρε τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης (capital controls) από την κυβέρνηση, τις επιδόσεις του τουρισμού, την εισροή 5 δισ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ, αλλά και τον τρόπο αντίδρασης της πραγματικής οικονομίας, η οποία σημείωσε ρεκόρ – εξαγωγών (18 δισ. ευρώ).

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ελληνική οικονομία καταγράφει μηδενική ύφεση και εκ των πραγμάτων, το 2016 θα σημειώσει σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης». Ο στόχος μας, κατέληξε, είναι πάρα πολύ απλός, καθώς προσβλέπουμε σε μία επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης με ισχυρούς κανόνες κοινωνικής δικαιοσύνης.

naftemporiki.gr

 

Previous Ασφαλιστικές εισφορές: Μικρότερες επιβαρύνσεις υπόσχεται η κυβέρνηση – Δυσπιστούν οι επιστημονικοί φορείς
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας