Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
katrougalos F1817510481

Γ. Κατρούγκαλος: Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τις προτάσεις του ΔΝΤ για τα εργασιακά

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχθεί τις προτάσεις του ΔΝΤ για τα εργασιακά, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αξιώσεις του ΔΝΤ επί της ουσίας, καταργούν το δικαίωμα των εργαζομένων να διαπραγματεύονται τους όρους εργασίας τους, σε συλλογική βάση.

«Θα δώσουμε μάχη για να διατηρήσουμε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας» δεσμεύτηκε ο κ. Κατρούγκαλος και επανέλαβε ότι ο συγκεκριμένος θεσμός βρίσκεται στον πυρήνα του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου.

«Αυτά τα μέτρα τα έχουν απορρίψει ήδη οι εργαζόμενοι» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανεχθεί την περαιτέρω επιδείνωση της εργασιακής κατάστασης των Ελλήνων.

Σήμερα, ο υπουργός Εργασίας και οι εκπρόσωποι των θεσμών θα έχουν συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να υπάρξει μία πρώτη ανταλλαγή θέσεων για την εργασιακή μεταρρύθμιση.

Οι αλλαγές στα εργασιακά άλλωστε, εντάσσονται στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

naftemporiki.gr

Previous «Παγώνει» η μετατροπή του ΕΤΕΑΝ σε Αναπτυξιακό Ταμείο
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας