Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
stathakis F 1991855477

«Παγώνει» η μετατροπή του ΕΤΕΑΝ σε Αναπτυξιακό Ταμείο

“Πάγο” στο νομοσχέδιο για τη μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΝ (Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης) σε Αναπτυξιακό Ταμείο έβαλαν οι θεσμοί, στη σημερινή τους συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομίας, οποίος συμμετείχε στις επαφές, οι εκπρόσωποι των δανειστών εξέφρασαν την αντίθεσή τους, κρίνοντας πως δημιουργείται πρόβλημα στο πλαίσιο της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, τάχθηκαν υπέρ ενός σχεδίου, σύμφωνα με το οποίο, το ΕΤΕΑΝ θα διαχειρίζεται περισσότερους πόρους και προγράμματα.

Ειδική αναφορά έγινε και στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης, ο οποίος αναμένεται να παρουσιαστεί τις επόμενες εβδομάδες. Το σχέδιο – βάσει πάντα της ίδιας πηγής – θα περιλαμβάνει εργαλεία χρηματοδότησης και θεσμικές αλλαγές που άπτονται της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής ανάκαμψης.

Αύριο, ο κ. Σταθάκης θα έχει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, με αντικείμενο των εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Previous «Την επόμενη εβδομάδα πιθανότατα» ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας