Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Εξόφληση ενιαίας ενίσχυσης 2013, ύψους 1,046 δις σε 680.000 δικαιούχους αγρότες

Από το πρωί της Παρασκευής, 21 Δεκεμβρίου 2013, είναι διαθέσιμα για ανάληψη τα χρηματικά ποσά της ενιαίας ενίσχυσης 2013 για 680.000 δικαιούχους.

Την ανακοίνωση αυτή εξέδωσε το ΥπΑΤ, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ελέγχου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τη διαβίβαση σχετικού αρχείου πληρωμής εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης 2013 για 680.000 δικαιούχους, με ποσό πληρωμής 1,046 δις ευρώ. 
Η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων έγινε το απόγευμα της Πέμπτης από τη συνεργαζόμενη Τράπεζα Πειραιώς – ΑΤΕ και τα χρηματικά ποσά είναι διαθέσιμα για ανάληψη από το πρωί, της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου 2013.

Οι δικαιούχοι μπορούν να πληροφορούνται για τα ποσά πληρωμής τους από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr).

Επισημαίνεται ότι στην πληρωμή της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης καταβάλλονται περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από την προκαταβολή, εκ των οποίων 47 εκατομμύρια ευρώ αποτελούν βελτίωση της πληρωμής των κτηνοτρόφων, λόγω διόρθωσης σφαλμάτων και διευθέτησης προβλημάτων που είχαν σχέση με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων.

Το 90% των δικαιούχων λαμβάνει ποσά πληρωμής που είναι πάνω από το 95% των δικαιωμάτων του. Μόλις 1,31% των παραγωγών, δηλαδή 8.900 παραγωγοί, δε λαμβάνουν ενίσχυση, διότι διαπιστώθηκαν σφάλματα στην αίτησή τους, ευρήματα από ελέγχους ή άλλες αιτίες. Και για αυτούς τους παραγωγούς, όπως και για τους άλλους, που έχουν λάβει μικρότερα ποσά από το ύψος των δικαιωμάτων τους, θα υπάρξει δυνατότητα, αμέσως μετά τις γιορτές, υποβολής διευκρινιστικών εγγράφων, ώστε σε επόμενη πληρωμή, εφόσον αυτά είναι αποδεκτά, να τους καταβληθεί η διαφορά.

Previous Πρόσκληση για αιτήσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα ΤοπΣΑ της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Άρτας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας