Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

ΕΣΕΕ: Το Επενδυτικό Ταμείο ενισχύει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στην τόνωση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ευελπιστεί η ΕΣΕΕ, μέσω της ενεργοποίησης του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (IfG).

Με αφορμή τις ανακοινώσεις για την ενεργοποίηση των πρώτων συμφωνιών χρηματοδότησης ΜμΕ από το νεοσύστατο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο (Institute for Growth – Greek SME Finance) ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης δήλωσε: «Η ΕΣΕΕ ευελπιστεί στη βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης των ΜμΕ στη ρευστότητα και εύχεται οι τέσσερις συμφωνίες σύντομα να πολλαπλασιαστούν από το Ταμείο, ανταποδίδοντας έτσι τη τεράστια προσπάθεια που έχουν καταβάλλει οι Έλληνες μικρομεσαίοι κατά τη διάρκεια της κρίσης».

Το IfG αποτελεί μη χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί με τους όρους της αγοράς και αποσκοπεί στην επίλυση του μείζονος προβλήματος της ελλιπούς ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, κυρίως μέσω της παροχής δανείων χαμηλότερου κόστους (επιτοκίου) στις ελληνικές επιχειρήσεις. Το εν λόγω εγχείρημα, το οποίο συνιστά προϊόν συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής και της γερμανικής Κυβέρνησης, με την ενεργή συμμετοχή και της τράπεζας ανασυγκρότησης KfW, θα αποτελείται από τρία υποταμεία και θα έχει ως έδρα το Λουξεμβούργο.

Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, η συνολική χρηματοδότηση των τριών υποταμείων θα υπερβαίνει το ποσό των 500 εκατ. ευρώ (350 εκατ. ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο, 100 εκατ. ευρώ από τη KfW, 50 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, 30 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας και 30 εκατ. από το Ίδρυμα Ωνάση). Το πρώτο υποταμείο του «IfG – Greek SME finance SA» ενεργοποιήθηκε με 200 εκατ. ευρώ που έχουν διατεθεί από την KfW και το ΕΤΕΑΝ.

Με τη συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στο Επενδυτικό Ταμείο θα διευκολύνεται η λειτουργία των ελληνικών ΜμΕ με εξαγωγικό προσανατολισμό, υψηλή τεχνολογία, καινοτόμα προϊόντα, πολλές δηλαδή εταιρείες στις οποίες στηρίζεται το νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο της χώρας, οι οποίες πλέον θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν με διεθνείς τραπεζικά ανταγωνιστικούς όρους.

Παράλληλα, το ταμείο θα μπορεί να παρέχει πιστώσεις για κεφάλαια κίνησης με την αποπληρωμή του κεφαλαίου να πραγματοποιείται στη λήξη της δανειακής σύμβασης, επιτρέποντας στην επιχείρηση να πληρώνει μόνο τους τόκους, ενώ ταυτόχρονα θα δίνεται η δυνατότητα να αναχρηματοδοτούνται υφιστάμενα δάνεια βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά αναμένεται να συμβάλλουν στην ταχύτερη απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων από την αγορά.

tovima.gr

Previous Τον Ιανουάριο 52.818 θέσεις κοινωφελούς εργασίας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας