Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
dragasakis F 1768302919

Έρχεται νομοσχέδιο – «σκούπα» με τις μεταρρυθμίσεις

Ευρεία σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης με αντικείμενο την προετοιμασία νομοσχεδίου για την κωδικοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που περιέχει η «λίστα Βαρουφάκη» στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

Τα άρθρα του νομοσχεδίου αφορούν, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, δημοσιονομικά ζητήματα, τη φορολογική διοίκηση, τις δημοπρασίες των τηλεοπτικών συχνοτήτων, τη φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων, τη μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, διοικητικές μεταρρυθμίσεις, κλπ.

Στη σύσκεψη, εκτός του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, πήραν μέρος ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς.

Εξερχόμενος του υπουργείου ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, γιατί όχι και στο τέλος Απριλίου. «Αυτό είναι η επιδίωξή μας» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς, για τον λόγο σύστασης της ειδικής αυτής ομάδας, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι «οι Ευρωπαίοι έχουν ένα πολυεπίπεδο σύστημα, συμπαγές και μονολιθικό, με Eurogroup, Euro Working Group και τεχνικά κλιμάκια. Σε αυτήν την “πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης” θα εντοπίζουμε θέματα που απαιτούν πολιτικό χειρισμό».

naftemporiki.gr -ΑΜΠΕ

Previous Π. Σκουρλέτης: Καμία μείωση συντάξεων, κανονικά η αποκατάσταση μισθών – συμβάσεων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας