Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
dnt F 19763109

Eπιβεβαιώνει το ΔΝΤ καθυστέρηση της Ελλάδας στην επιστροφή αποθεματικών

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) επιβεβαίωσε την Τρίτη το πρωί (ώρα Ελλάδας) ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας δεν προχώρησε σε επιστροφή περίπου 456 εκατομμυρίων ευρώ από αποθεματικούς πόρους (ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα, ή SDR) που όφειλε σήμερα, ενώ πρόσθεσε ότι το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου θα εξετάσει σύντομα την αίτηση της χώρας για παράταση χρόνου αποπληρωμής της δόσης του δανείου που έληγε στις 30 Ιουνίου.

«Η αποπληρωμή του αρχικού κεφαλαίου 360 εκατ. δολαρίων SDR (περίπου 456 εκατ. ευρώ) που όφειλε η Ελλάδα στο ΔΝΤ την Τρίτη δεν έχει παραληφθεί. Έχουμε ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο για την εξέλιξη αυτή. Οι οφειλές της Ελλάδας στο ΔΝΤ μέχρι σήμερα είναι συνολικά 1,6 δισ. δολάρια SDR (περίπου 2,0 δισ. ευρώ)», ανέφερε ο Τζέρι Ράις, εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, σε γραπτή του ανακοίνωση.

«Η αίτηση των ελληνικών αρχών για παράταση χρόνου της αποπληρωμής που οφειλόταν στις 30 Ιουνίου αναμένεται να συζητηθεί από το διοικητικό συμβούλιο στις επόμενες εβδομάδες», προστίθετο στην ίδια ανακοίνωση.

Το ποσό των 456 εκατ. ευρώ αντλήθηκε από τους αποθεματικούς πόρους του ΔΝΤ (SDR) που μπορούν να χρησιμοποιήσουν κράτη-μέλη για διευκόλυνση σε επείγουσες περιπτώσεις και να επιστρέψουν στο Ταμείο. Η Ελλάδα άντλησε από τους πόρους αυτούς για να αποπληρώσει την δόση που χρωστούσε στις 12 Μαΐου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Previous Eurogroup: Ομάδα εργασίας για πρόγραμμα-γέφυρα
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας