Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
Eurogroup Ntaisebloom F 2126864731

Eurogroup: Ομάδα εργασίας για πρόγραμμα-γέφυρα

Θα μπορούσαμε να φθάσουμε σε συμφωνία για το πρόγραμμα – γέφυρα έως την Τετάρτη, εκτίμησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. 

«Συζητήσαμε τις δυνατότητες μιας χρηματοδότησης – γέφυρας και ποια βήματα θα πρέπει να γίνουν τις επόμενες μέρες σε σχέση με την Ελλάδα» τόνισε, σπεύδοντας να προειδοποιήσει ότι ο χρόνος πιέζει.

Πρόκειται για ένα πολύ περίπλοκο ζήτημα, συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι η τεχνική ομάδα και το EuroWorking Group θα εξετάσουν τις δυνατότητες για το πρόγραμμα – γέφυρα, που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της εν αναμονή ενός τρίτου πακέτου διεθνούς βοήθειας.

Ελπίζουμε συνέχισε, έως την Τετάρτη να βρούμε τη χρυσή τομή. Πιθανότητα θα γίνει και νέα τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Παρασκευή για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, σημείωσε ο κ.Ντέισελμπλουμ.

Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη με έναν αξιόπιστο τρόπο, υποστήριξε παράλληλα, αναφερόμενος στις διεργασίες των προηγούμενων ημερών.

Όπως εξήγησε, μας απασχόλησε ιδιαίτερα το θέμα της εμπιστοσύνης, σε σχέση με το δημοψήφισμα, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα.

«Πάντοτε προσπαθούσα η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, με αξιόπιστο τρόπο» συμπλήρωσε, ενώ πρόσθεσε ότι «μέχρι την Τετάρτη θέλω να ελπίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έχει υποβάλει στη Βουλή και θα έχει εγκρίνει το συνολικό πακέτο το οποίο συμφωνήθηκε».

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «αν αυτό γίνει επιτυχώς, οι θεσμοί θα μας ενημερώσουν, θα έχουμε μια τηλεδιάσκεψη αποτίμησης της διαδικασίας και αυτό θα είναι το σινιάλο ώστε οι υπουργοί να πάνε στα εθνικά κοινοβούλια».

«Εκτιμώ ότι τέσσερις εβδομάδες θα χρειαστούν για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες» επισήμανε, αναφερόμενος στο ζήτημα του νέου προγράμματος βοήθειας.

naftemporiki.gr

Previous Κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας