Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
kitsada papazoglou epim1 F 494422061

Επίσκεψη κλιμακίου της “Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής” στο Επιμελητήριο Άρτας

Κλιμάκιο της “Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής”, με επικεφαλής την υποψήφια Δήμαρχο Άρτας, Λίτσα Κιτσαντά, πραγματοποίησε, τη Δευτέρα το πρωί, επίσκεψη στο Επιμελητήριο Άρτας. Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Χρήστο Παπάζογλου, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, συζητήθηκαν μια σειρά ζητήματα, που αφορούν τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής.

Υπήρξε σύγκλιση απόψεων σε ό,τι αφορά:

  • Την ανάγκη χωροθέτησης και υλοποίησης του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας, η κατασκευή του οποίου καρκινοβατεί επί δεκαετίες, παρά το γεγονός ότι ένα τέτοιο Πάρκο (χαμηλής-μέτριας όχλησης) μπορεί να συμβάλει θετικά στη μείωση των συντελεστών κόστους, την καλύτερη οργάνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την άμβλυνση των περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων.
  • Την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στους τομείς της γεωργίας και της κτηνοτροφίας και τη σύνδεσής τους με τη μεταποίηση και τον εξαγωγικό τομέα, με την αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και οποιουδήποτε άλλου πρόσφορου εργαλείου.
  • Την ενίσχυση του ΤΕΙ Ηπείρου, που αποτελεί το μοναδικό φορέα εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας στην Άρτα, ώστε όχι μόνο να αποτραπεί η συρρίκνωσή του, αλλά και ν’ αποτελέσει κομβικό παράγοντα για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, μέσα από τη διασύνδεσή του, με τρόπο ουσιαστικό και διαρκή, με τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις.

Η υποψήφια Δήμαρχος, Λίτσα Κιτσαντά, ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Παπάζογλου, για τη δέσμευση της “Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής” ότι -παράλληλα με το Γραφείο Αγροτικής Διασύνδεσης- θα συσταθεί στο πλαίσιο του Δήμου ένα Γραφείο Νομικής Στήριξης, Επιμόρφωσης και Τεχνογνωσίας με αντικείμενο την κοινωνική οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο της διαρκούς διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς, θα συσταθεί επίσης ειδική διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου βεβαίως θα έχει λόγο και το Επιμελητήριο.

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας και η ανάγκη να στηριχτούν οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες μέσω της μείωσης των τελών και της ρύθμισης των οφειλών.

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τομείς της τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της “Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής” (ανάδειξη και πολιτιστική αξιοποίηση του Κάστρου και του “Ξενία”, φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής κλπ), ώστε η Άρτα ν’ αποτελέσει τόπο έλξης ποιοτικού-εναλλακτικού τουρισμού.

Previous Συνάντηση της υποψήφιας Ευρωβουλευτή Μ. Σπυράκη με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας