Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
LOGOmikro F 1513497668

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΤΑΣ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                            Άρτα, 01-07-2020

                                                  

                                                           

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια σημαντική τηλεδιάσκεψη στο πλαίσιο της θεματικής υποεπιτροπής Αγροτικών τμημάτων της ΚΕΕΕ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 με πρωτοβουλία του προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκου στην οποία επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας.

Η κύρια θεματολογία της τηλεδιάσκεψης ήταν η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ο προσανατολισμός στις δυναμικές καλλιέργειες, η νέα βιώσιμη στρατηγική για τη μείωση του κόστους παραγωγής και την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, με συμμετοχή των προέδρων και εκπροσώπων 17 Επιμελητηρίων της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, κος Ιωάννης Γκολομάζος χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Τρικάλων και ευχαρίστησε τον πρόεδρο κ. Βασίλη Γιαγιάκο για την πρόσκληση. Με αφορμή τα προβλήματα που δημιούργησε η χαλαζόπτωση στην περιοχή της Άρτας, ο κος Γκολομάζος προσκάλεσε τον Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα να επισκεφτεί την περιοχή μας και να ενημερωθεί σχετικά με σκοπό την άμεση παρέμβασή του για την απόδοση των αποζημιώσεων στους αγρότες αφού όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος κος Γκολομάζος ο πρωτογενής τομέας αντιστάθηκε ιδιαίτερα και ίσως καλύτερα από κάθε άλλο κλάδο σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις όπως η πρόσφατη περίοδος του COVID-19 , η συμβολή του στην οικονομία είναι μεγάλη και επιβάλλεται η άμεση λήψη μέτρων με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Προτάθηκε από το Επιμελητήριο Άρτας ο επανασχεδιασμός του πρωτογενούς τομέα και η εισαγωγή νέων τεχνολογιών στις καλλιέργειες των τοπικών προϊόντων καθώς και η δημιουργία νέων κατάλληλων υποδομών για υλοποίηση αυτών όπως για παράδειγμα, ένα κλειστό δίκτυο άρδρευσης που θα μείωνε αρκετά το κόστος παραγωγής δίνοντας έτσι στους επιχειρηματίες αγρότες μια άλλη δυναμική.

Αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα που εντοπίζεται στην έλλειψη εργατών της γης, οι οποίοι και θα πρέπει να εκπαιδευτούν κατάλληλα μέσα από προγράμματα καθώς απαιτούνται πολλά εξειδικευμένα εργατικά χέρια λόγω των αυξημένων αναγκών παραγωγής και καλλιέργειας των τοπικών προϊόντων. Τέλος, κρίνεται απαραίτητο στα χρηματοδοτικά προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, να αυξηθούν τα ποσοστά δημόσιας χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις αυτές καθώς και να ενταχθούν ως κλάδος σε περισσότερα επιχειρησιακά προγράμματα ανάπτυξης και χρηματοδοτικής στήριξης.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, κ. Γκολομάζος, επισήμανε πως κρίνεται σκόπιμο και ιδιαίτερα ωφέλιμο να δοθεί μεγάλη βάση και εμπιστοσύνη στα Επιμελητήρια της χώρας, καθώς αποτελούν το μοχλό ανάπτυξης της περιοχής τους.

 meeting_photo_F-517212447.jpg

 

Σχετικά Αρχεία:

Previous 4η ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης :Διαγωνισμός για την ετήσια προληπτική και επισκευαστική συντήρηση και παρακολούθηση καλής λειτουργίας των εγκαταστάσεων κλιματισμού (ΚΚΜ, VRV, SPLIT, FCU)
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας