Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
VEA F22380

Επικαιρότητα ΒΕΑ 12/6/2013

 

 

Σίγησε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα το σήμα της ΕΡΤ στην προσπάθεια της κυβέρνησης να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στο Δημόσιο. Η ανακοίνωση του κλεισίματος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης οδηγεί στην απόλυση 2.656 εργαζόμενους.

-Την υποχρέωση του να προχωρήσει στην διακοπή της μετάδοσης των εκπομπών και την διαφύλαξη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ Α.Ε. αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο είναι, όπως αναφέρει ο «διάδοχος της ΕΡΤ ΑΕ μέχρι την ψήφιση νόμου για την ίδρυση ενός νέου και σύγχρονου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού».

-Αστειότητες χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τα όσα λέγονται περί της αναγκαιότητας λήψης νέων μέτρων ως αποτέλεσμα της αποτυχίας του διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ. Την ίδια ώρα  η Αθήνα επιχειρεί να επιρρίψει ευθύνες στις Βρυξέλλες για την εξέλιξη, ενώ από την πλευρά της η Κομισιόν ζητά την επανεκκίνηση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης με την προκήρυξη νέου διαγωνισμού.

-«Τα λάθη διορθώνονται» δήλωσε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς για τις τριβές μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ, που αφορούν το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας. Η αναφορά αυτή του πρωθυπουργού έγινε μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρο του Eurogroup Ζ.Κ. Γιούνκερ, ο οποίος υποστήριξε ότι η τρόικα δεν είναι αλάνθαστη.

-«Σαφείς αιχμές άφησαν χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup Ζ. Κ. Γιούνκερ για τη στάση της Ε.Ε. στο θέμα της ΔΕΠΑ, «δείχνοντας», εμμέσως πλην σαφώς, σε υπόγειες παρεμβάσεις που οδήγησαν τελικά σε έναν άγονο διαγωνισμό.

-Ραντεβού το Σεπτέμβριο φαίνεται ότι έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με την τρόικα για το θέμα της αναστολής απαγόρευσης των πλειστηριασμών ακινήτων, αφού κατά τη χθεσινή συνάντηση το ζήτημα δεν ετέθη από τους δανειστές, αλλά σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου «θα συζητηθεί από το Σεπτέμβριο και μετά».

-Από την 1η Σεπτεμβρίου όλες οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να αποδίδουν ταυτόχρονα φόρους μισθωτών υπηρεσιών, ειδική εισφορά αλληλεγγύης και εισφορές κοινωνικής ασφάλισης με την ανά δίμηνο υποβολή ενιαίων προσωρινών δηλώσεων απόδοσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών! Αυτό προβλέπεται σε διάταξη που περιλήφθηκε σε πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα.

-Στα 140,3 δισ. ευρώ υπολογίζεται το ύψος των καταθέσεων που έχουν την κάλυψη του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων, σύμφωνα με στοιχεία του Δεκεμβρίου του 2012.

– -Καθίζηση 55,5% υπέστη η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα (με βάση τον όγκο που καταγράφεται στις πολεοδομικές άδειες) το Μάρτιο εφέτος σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο όγκος οικοδομής σημείωσε πτώση κατά 43,5% στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου εφέτος σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2012.

-Αύξηση προσλήψεων σε 5 από τους 9 τομείς της οικονομίας -με πρώτες τις τουριστικές επιχειρήσεις, τις ασφάλειες και τις μεταφορές και επικοινωνίες- προβλέπουν οι εργοδότες στο τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με έρευνα της Manpower.

-«Λουκέτο» βάζουν 20 ακόμη εφορίες και 45 τμήματα ελέγχου των Δ.Ο.Υ. στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του φοροεισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού. Ειδικότερα από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουνίου αναστέλλεται η λειτουργία 6 Δ.Ο.Υ. σε νησιά, ενώ οι υπόλοιπες 14 εφορίες θα ενοποιηθούν την 1η Σεπτεμβρίου.

-Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ για το έτος 2012. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους ήταν η 10η Ιουνίου 2013 και πλέον, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, είναι η 17η Ιουνίου 2013.

 

 

Previous Επικαιρότητα ΒΕΑ 11/6/2013
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας