Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
vea F21411

Επικαιρότητα ΒΕΑ 11/6/2013

Την άμεση κατάσχεση των τραπεζικών καταθέσεων των οφειλετών του Δημοσίου προβλέπουν διατάξεις νομοσχεδίου που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, ενώ παράλληλα εξαιρεί από την αναγραφή στη φορολογική δήλωση τους τόκους τραπεζικών καταθέσεων μέχρι 250 ευρώ.

-Με συντελεστή 25% θα φορολογηθούν τα μερίσματα που θα διανείμουν εντός του 2013 οι επιχειρήσεις, ενώ ο μειωμένος συντελεστής 10% θα εφαρμοστεί για τα διανεμόμενα κέρδη που εγκρίνονται από γενικές συνελεύσεις από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά.

-Δεκτή έκανε χθες στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης βουλευτική τροπολογία με την οποία θεσμοθετείται το ακατάσχετο 1.500 ευρώ για ατομικό τραπεζικό λογαριασμό οφειλέτη και 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό (δεν ισχύει για οφειλές προς το Δημόσιο).

-Η πιλοτική μείωση για ένα εξάμηνο του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% τίθεται σε διαπραγμάτευση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους επικεφαλής της τρόικας, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών αρνούνται να συζητήσουν, λόγω στενών δημοσιονομικών περιθωρίων, μια οριστική μείωση του συγκεκριμένου φόρου.

-Συστημένες επιστολές με κλειδαρίθμους του Taxisnet θα αρχίσει να στέλνει από αύριο η ΓΓΠΣ στους φορολογουμένους που υποχρεούνται φέτος να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Η ταχυδρόμηση των επιστολών θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή και εκτιμάται ότι θα έχουν παραδοθεί στους αποδέκτες έως τις 20 Ιουνίου.

-Αυξήθηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση για το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου στα 7,3 δισ. ευρώ φέτος από 5,1 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

-Μείωση κατά 0,6% σημείωσε η παραγωγή της μεταποίησης τον Απρίλιο εφέτος σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2012. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σε μέσα επίπεδα στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου εφέτος η μεταποιητική παραγωγή σημείωσε υποχώρηση 0,7% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2012.

-Αιφνιδιάστηκε η ελληνική κυβέρνηση από τη χθεσινή δυσμενή εξέλιξη του διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ. Καμία από τις ενδιαφερόμενες εταιρίες (Gazprom, Sintez, M&M Gas) δεν υπέβαλε τελικώς δεσμευτική προσφορά.

-Στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΑΕΕ εντάσσονται αναδρομικά από τις 18 Απριλίου τα μέλη του Δ.Σ. των Α.Ε με αντικείμενο επιχειρήσεως επαγγελματική, βιοτεχνική ή εμπορική δραστηριότητα εφόσον είναι μέτοχοι κατά ποσοστό τουλάχιστον 3%, σύμφωνα με εγκύκλιο του Οργανισμού.

-Ταχυδρομικά θα λάβουν εντός της εβδομάδος οι συνταξιούχοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών τις βεβαιώσεις αποδοχών συντάξεων για το έτος 2012.

-Τη δυνατότητα για αναγνώριση έως και τριών ετών ως πλασματικά χρόνια σε όσους δημοσίους υπαλλήλους τεθούν σε διαθεσιμότητα, δίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Previous Ξεκίνησαν οι υποβολές στον Αναπτυξιακό Νόμο
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας