Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
images F20171

Επικαιρότητα ΕΒΕΑ 19/8/2013

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ κ. ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ

 

 Την παραίτηση του προέδρου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Στέλιου Σταυρίδη, ζήτησε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας κατόπιν σχετικής εντολής που έλαβε από τον πρωθυπουργό. Ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει πως ο κ. Στουρνάρας ζήτησε την απομάκρυνση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς να διευκρινίζεται ο λόγος για τον οποίο ζητείται η παραίτηση. «Ευχαριστώ θερμότατα την υπέροχη ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε και εύχομαι από καρδιάς η κυβέρνηση, με την οποία επίσης συνεργάστηκα άψογα, να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία το πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο των αποκρατικοποιήσεων» αναφέρει σε δήλωσή του ο Στέλιος Σταυρίδης.

 

 

 

ΥΠ. ΟΙΚ.: ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ

 

Σε χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, χαρακτηρίζονται ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί ότι το τραπεζικό χρέος μετατρέπεται σε εθνικό, ενώ διευκρινίζεται ότι η αύξηση του επιτοκίου των ομολόγων, τα οποία εκδίδουν με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, που τεχνικά είναι απαραίτητη ώστε το ομόλογο να τιμολογείται σε συνθήκες αγοράς, δεν επιβαρύνει καθόλου ούτε τις τράπεζες, ούτε τον εγγυητή, δηλαδή το Δημόσιο.

 

 ΥΠ.ΟΙΚ.: ΑΝ ΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων είναι εξαιρετικά σημαντικό και οποιαδήποτε απόφαση προϋποθέτει τη στάθμιση όλων των παραγόντων, κοινωνικών και οικονομικών, τονίζει σε χθεσινή του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα περί άρσης στους πλειστηριασμούς ακινήτων. «Δεν υπάρχει εύκολη λύση στο θέμα και αυτό που αναζητείται σήμερα είναι η χρυσή τομή. Πώς δηλαδή να μην θιγούν αυτοί που πραγματικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αλλά και από την άλλη πλευρά να μη θιγεί η στεγαστική πίστη, γεγονός που αν συνέβαινε θα είχε εξίσου αρνητικά, κοινωνικά και οικονομικά αποτελέσματα», αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Previous ΞΕΚΙΝΑ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΤΑΣ.
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας