Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Επαναφορά της Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης ζητά ο ΣΕΒΕ

Το πάγιο αίτημα του ΣΕΒΕ για επαναφορά της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας επανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου  Δ. Λακασάς κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Καινοτομίας τη Μεγάλη Τετάρτη.

Ο ΣΕΒΕ θεωρεί αναγκαία την επαναφορά της ΓΓΕΤ στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ώστε να εξομαλυνθεί σε  μεγάλο βαθμό η σωστή και αποτελεσματική λειτουργία της Γραμματείας και η αξιοποίηση των αντίστοιχων προγραμμάτων και πόρων προς όφελος της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης με όχημα την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία.  Ουσιαστική και φυσική θέση της ΓΓΕΤ ήταν και είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης, το κατ’ εξοχήν αρμόδιο Υπουργείο για την  υποστήριξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας της ελληνικής οικονομίας. Επίσης πρόταση του ΣΕΒΕ συνιστά η ενεργοποίηση της ΓΓΕΤ ως φορέας διαχείρισης δράσεων Έρευνας και Ανάπτυξης, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη το μοντέλο της σοφής διαχείρισης της γνώσης καθώς και αυτό του τριπλού έλικα, δηλαδή Ακαδημαϊκός, Ιδιωτικός τομέας και Κρατικά Ινστιτούτα σε ομαλή διασύνδεση.

Ο κ. Λακασάς τόνισε ακόμη την ανάγκη τα προγράμματα έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης να έχουν διέξοδο στην εφαρμοσμένη έρευνα και στις διεθνείς αγορές και να δίδεται επιβράβευση είτε με φορολογικά κίνητρα είτε με επιδότηση σε προϊόντα και υπηρεσίες που συνιστούν καρπό συνεργασίας της επιχειρηματικής και εκπαιδευτικής κοινότητας και εξυπηρετούν την πραγματική αγορά.

 

Previous Συμβούλιο Καινοτομίας: Εισήγηση 5 αξόνων για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων για δράσεις έρευνας & καινοτομίας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας