Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
Cairo F 60941099

Επαφές ελληνικής αντιπροσωπείας στην Αίγυπτο, με επικεφαλής τον Χρ. Σπίρτζη

Η περαιτέρω αναπτυξιακή συνεργασία Ελλάδος – Αιγύπτου σε σημαντικά θέματα, όπως οι μεταφορές και η διασύνδεση των λιμανιών αλλά και η ηλεκτροπαραγωγή, συζητήθηκε στις σημαντικές συναντήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, με τον πρωθυπουργο της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ.

Στην αποστολή συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γεώργιος Τσίπρας και ο γενικός γραμματέας Λιμένων Αθανάσιος Χριστόπουλος.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης των διμερών οικονομικών σχέσεων, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Αιγύπτιου Προέδρου Αλ Σισι στην Αθήνα. Την ελληνική αντιπροσωπεία δέχθηκε ο πρωθυπουργός Σερίφ Ισμαήλ. Συζητήθηκε όλο το εύρος των διμερών οικονομικών σχέσεων, παρουσία των αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησής του. 

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε, επίσης, με τον υπουργό Μεταφορών Saad El-Geyoushi, τον υπουργό Επενδύσεων Ashraf Salman, τον υπουργό Ηλεκτρισμού Mohamed Shaker, τον υφυπουργό Πετρελαίου (αρμόδιο και για θέματα φυσικού αερίου) Sherif Sousaτον, τον υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου Tarek Kabil και την υπουργό Διεθνούς Συνεργασίας Sahar Nasr. 

Η ελληνική αντιπροσωπεία μετέβη επίσης στην Ισμαηλία, όπου συναντήθηκε με τον Mohamed Sakr, αξιωματούχο της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ. Αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων ήταν η καταγραφή του πλαισίου συνεργασίας και η συγκρότηση κοινών ομάδων εργασίας για θέματα όπως οι συνδυασμένες μεταφορές, η συνεργασία των λιμένων, η ηλεκτροπαραγωγή και άλλα.

Συναντήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας έγιναν επίσης με τη Συνομοσπονδία Εμπορικών Επιμελητηρίων Αιγύπτου, με το Σύνδεσμο Αιγυπτίων Επιχειρηματιών (ΕΒΑ), με το Ελληνοαιγυπτιακό Επιχειρηματικό Συμβούλιο, καθώς και με Αιγύπτιους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Τέλος, μέλη της αντιπροσωπείας παραχώρησαν συνεντεύξεις στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου τα οποία ασχολήθηκαν εκτενώς με την ελληνική αποστολή.

Previous Μόλις 20 και όχι… 400 ευρώ απαιτούνται για τη δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας