Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
ee simaies F 957147682

Έως τις 11 Δεκεμβρίου, η υλοποίηση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων

Ως τις 11 Δεκεμβρίου οι ελληνικές Αρχές πρέπει να εφαρμόσουν το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, ούτως ώστε να εκταμιευθεί η υποδόση του ενός δισ. ευρώ την αμέσως επόμενη εβδομάδα, δήλωσε την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ.

Ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε ότι το ένα δισ. ευρώ καλό θα ήταν να εκταμιευθεί πριν από το τέλος του χρόνου, διότι διαφορετικά η εκταμίευσή του θα καθυστερήσει. Όπως εξήγησε,  η διαθεσιμότητα της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ λήγει στο τέλος του Δεκεμβρίου. Ωστόσο, πρόσθεσε, αυτό δε σημαίνει ότι το ένα δισ. ευρώ θα εξατμιστεί, αλλά θα είναι διαθέσιμο με τις επόμενες αξιολογήσεις του τρίτου προγράμματος, εντός του 2016.

Εξάλλου, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε ότι «τα καλά νέα» είναι ότι τα 10 δισ. ευρώ που προορίζονται για τις ελληνικές τράπεζες επαρκούν για την ανακεφαλαιοποιησή τους. Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι δύο εκ των συστημικών τραπεζών της Ελλάδος δεν χρειάστηκαν κρατικές ενισχύσεις για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Σε γενικές γραμμές, ο ίδιος αξιωματούχος εκτίμησε ότι η συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup της 7ης Δεκεμβρίου θα είναι σύντομη και «δεν θα υπάρξουν πολιτικά συμπεράσματα». Όπως είπε, θα γίνει μια σύντομη ενημέρωση από τον Έλληνα υπουργό και από τους εκπροσώπους των θεσμών για τις μεταρρυθμίσεις και τα χρονοδιαγράμματα που θα ακολουθηθούν.

amna.gr

Previous Τι προβλέπει το σχέδιο για το περιουσιολόγιο
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας