Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
portokalia aktinidia F331463933

Ελληνορωσικό Επιμελητήριο: Σε ποια προϊόντα επιβάλλεται εμπάργκο ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ

Σε συνέχεια της επίσημης ανακοίνωσης της Ρωσικής Κυβέρνησης σχετικά με την ολική απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων τροφίμων που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νορβηγία, το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο παρουσιάζει τη λίστα των δασμολογικών κλάσεων για τους Έλληνες εξαγωγείς, η οποία επισυνάπτεται.

Η απαγόρευση τίθεται σε άμεση εφαρμογή από τις 7 Αυγούστου 2104 για ένα έτος.

Συγκεκριμένα, πλήρη απαγόρευση επιβάλλεται στις εισαγωγές μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος, οπωροκηπευτικών, κρέατος πτηνών, ψαριών, τυριών, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων ζωικής και φυτικής προέλευσης.

Eξαιρούνται από το εμπάργκο στις εισαγωγές προϊόντων τα εξής: παιδικές τροφές και αλκοολούχα (συμπεριλαμβανομένου του κρασιού). Στον παρών κατάλογο ​εξαίρεση αποτελούν επίσης τα προϊόντα ελιάς και ελαιολάδου, προϊόντα σησαμιού (χαλβάς, ταχίνι), γλυκά κουταλιού, λουκούμια, κ.α.

Σχετικά με τις δασμολογικές κλάσεις μπορείτε να σιγουρευτείτε στην ιστοσελίδα http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultation.jsp?Lang=el&Taric=&EndPub=&MeasText=&Area=&Regulation=&LangDescr=&callbackuri=CBU-9&MeasType=&SimDate=20140807&StartPub=&OrderNum=&GoodsText=&Level=&Expand=false (*)

Χρήζει ιδιαίτερης προσοχής στην ελληνική απόδοση των δασμολογικών κλάσεων, μιας και δεν συμπίπτουν πάντα οι καταλήξεις μεταξύ του Ευρωπαϊκού TARIC & ρωσικού ТН ВЭД – CC FEA (Commodity Classification for Foreign Economic Activity).

Επισυνάπτεται ο 1. Πίνακας δασμολογικών κλάσεων που υπάγονται στο καθεστώς απαγόρευσης εισαγωγής στη Ρωσία.

2. ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΩΝ (αναλυτικά ανά κωδικό) 

Previous Συγκρατημένα αισίοδοξοι οι εκπρόσωποι των εξαγωγικών φορέων για τις εξαγωγές στη Ρωσία μετά τη σύσκεψη στο ΥΠΕΞ, υπό τον Γεν. Γραμματέα ΔΟΣ Π. Μίχαλο
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας