Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
ee simaies F 957147682

Εκταμιεύτηκε η δόση του 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Η ευρωζώνη εκταμίευσε την Τετάρτη ένα ποσό ύψους 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) στο πλαίσιο του σχεδίου στήριξης της οικονομίας της χώρας από την τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και πλέον δεν απομένει παρά ένα ποσό 1,8 δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμο για την Αθήνα στο πλαίσιο της συμφωνίας για τον δανεισμό της.

Η εκταμίευση του ποσού αυτού συμφωνήθηκε αφού η Αθήνα έθεσε σε εφαρμογή μεταρρυθμίσεις, τις οποίες οι πιστωτές είχαν ορίσει ως προαπαιτούμενα τον Απρίλιο φέτος, με στόχο την ανάταξη της οικονομίας και τη μείωση των δημοσίων δαπανών.

Το 1 δισ. ευρώ αποτελεί την τρίτη και τελευταία υποδόση μιας δόσης, η οποία συνολικά ανερχόταν σε 8,3 δισεκ. ευρώ. Υπολογιζόμενης και αυτής της δόσης, τα κεφάλαια που έχουν εκταμιευθεί από το ΕΤΧΣ για την Ελλάδα ανέρχονται σε 141,8 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με μια ανακοίνωσή του.

Δεν απομένει πλέον παρά ένα ποσό 1,8 δισεκ. ευρώ για να διατεθεί στην Αθήνα στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας από την ευρωζώνη. Η στήριξη από το ΔΝΤ στην Ελλάδα θα συνεχιστεί ως το 2016.

ΠΗΓΗ: amna.gr

Previous Υπόμνημα με προτάσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το ρωσικό εμπάργκο έστειλε στα συναρμόδια υπουργεία η Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Άρτας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας