Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
daneia F467204246

ΕΚΤ: Δυσκολότερος ο δανεισμός για τις ελληνικές ΜμΕ

Ο δανεισμός έγινε ευκολότερος για τις γερμανικές και τις ισπανικές εταιρείες, αλλά οι ελληνικές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να διασφαλίσουν χρηματοδότηση, παρά τη βελτίωση της διαθεσιμότητας των πιστώσεων στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Η εξαμηνιαία έκθεση για τους όρους δανεισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αναδεικνύει ιδιαίτερα τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, τα κέρδη των οποίων μειώνονται, ενώ η πρόσβασή τους σε πιστώσεις περιορίζεται.

Ενώ το 29% των γερμανικών και το 11% των ισπανικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατέγραψε υψηλότερο τζίρο τον Μάρτιο του 2015, το 18% των ελληνικών είδε μείωση του τζίρου τους (τα ποσοστά αφορούν στην διαφορά μεταξύ των επιχειρήσεων που είδαν αύξηση και όσων είχαν μείωση του τζίρου).

Το πρόβλημα στην Ελλάδα και σε ορισμένες άλλες χώρες μεγεθύνεται από το ότι η πρόσβαση των εταιρειών στη χρηματοδότηση γίνεται ακόμη δυσκολότερη. Το 30% περίπου των ελληνικών εταιρειών ανέφερε δυσκολίες στη λήψη δανείου ή υπερανάληψης από τραπεζικό λογαριασμό.

Σύμφωνα με το Reuters, η έρευνα της ΕΚΤ δείχνει τις διαφορές στον δύσκολο συνασπισμό των χωρών που αποτελούν την Ευρωζώνη, παρά τη βαθμιαία και ευρύτερης βάσης βελτίωση της οικονομίας της. Αυτή η διαφορά, αναφέρει το πρακτορείο, οδηγεί σε εντάσεις «όπως τη διαμάχη μεταξύ της νέας αριστερής ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών πιστωτών της για τη μείωση των δαπανών. Πολλοί στην Αθήνα πιστεύουν η λιτότητα αυτή καταστρέφει την οικονομία (της χώρας)».

Σημειώνεται ότι η έρευνα της ΕΚΤ αφορά την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Μάρτιο του 2015.

naftemporiki.gr

Previous Περιφερειακή Ενότητα Άρτας:Διαγωνισμό προμήθεια πλέγματος για τις ανάγκες του ιχθυοτροφείου Τσουκαλιό, αλιευτικού συνεταιρισμού Ανέζας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας