Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Έκκληση ΣΒΒΕ προς κυβέρνηση και αγρότες

Την ανησυχία του για το συνεχιζόμενο κλείσιμο των εθνικών οδών εκφράζει με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), απευθύνοντας έκκληση για την έναρξη διαλόγου μεταξύ αγροτών και κυβέρνησης.

«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των αγροτών έχουν δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα ανεφοδιασμού της εγχώριας βιομηχανίας με πρώτες ύλες, ενώ οι εξαγωγές δυσχεραίνονται σημαντικά τις δύο τελευταίες εβδομάδες» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αν συνεχισθεί το κλείσιμο των συνόρων, των εθνικών οδών και η συνεπακόλουθη Οδύσσεια της μεταφοράς των προϊόντων εξαιτίας των μπλόκων, είναι προφανές, προειδοποιεί ο ΣΒΒΕ, ότι απειλείται ευθέως η βιωσιμότητα πολλών εγχώριων βιομηχανιών και η απώλεια ξένων αγορών και πελατών, ειδικά για όσες επιχειρήσεις ανήκουν στον κλάδο της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

Στη συνέχεια, ο ΣΒΒΕ καλεί την Κυβέρνηση να επιδείξει σύνεση, να διασφαλίσει την ανεμπόδιστη λειτουργία όλων των επιχειρήσεων και της οικονομικής ζωής του τόπου και γενικότερα να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τους αγρότες, για την άρση του αδιεξόδου για τη χώρα και τις επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό ας αναλογισθεί τις μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες (π.χ. απολύσεις εργαζομένων λόγω κλεισίματος επιχειρήσεων) που θα έχει η συνέχιση – ως έχουν – των κινητοποιήσεων των αγροτών.

«Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί λειτουργοί ας εξασφαλίσουν από τους αγρότες τουλάχιστον τη δημοσιοποίηση του προγραμματισμού κλεισίματος των εθνικών οδών, για να μπορέσουμε, έστω και στοιχειωδώς, να εφοδιάσουμε με προϊόντα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας» καταλήγει, σχετικά. 

Previous Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: “Θα γίνει μάχη αν χρειαστεί για τις συγχωνεύσεις των Επιμελητηρίων”
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας