Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
INCLUST 17072019 F 850447423

Εκδήλωση Παρουσίασης του Έργου InClust Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019, 19:30 Συνεδριακό Κέντρο Επιμελητηρίου Άρτας

Η Αμβρακία Αναπτυξιακή προσκαλεί όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν δραστηριοποιηθούν στο πεδίο της δημιουργικής και πολιτιστικής βιομηχανίας στην περιοχή της Π.Ε. Άρτας, στην εκδήλωση παρουσίασης του έργου “InClust” την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 στις 19:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν:

 • οι μέχρι σήμερα δράσεις του έργου
 • οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον και το χρονοδιάγραμμα αυτών
 • η θερμοκοιτίδα και ο συνεργατικός χώρος για την υποστήριξη της δημιουργικής και πολιτιστικής βιομηχανίας που εντός του καλοκαιριού θα λειτουργήσει στο Επιμελητήριο

Παράλληλα θα ξετυλιχτεί η στρατηγική, οι στόχοι και τα βασικά προτάγματα του Cluster Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας που δημιουργείται στην περιοχή της Άρτας. Ειδικότερα θα συζητηθούν:

 • η δομή του Cluster
 • η στρατηγική και οι στόχοι του
 • το αντικείμενο και το περιεχόμενο των δράσεων του
 • οι συμμετέχοντες
 • η υιοθέτηση ενιαίας ταυτότητας

Στο πλαίσιο του έργου ως φορείς Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας (ΠΔΒ), θεωρούνται όλοι οι φορείς κερδοσκοπικοί και μη κερδοσκοπικοί, τυπικοί και άτυποι, υπό σύσταση και υφιστάμενοι, μονοπρόσωποι και πολυπρόσωποι που δραστηριοποιούνται ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά στις: εικαστικές τέχνες (ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία κλπ.), παραστατικές τέχνες (θέατρο, χορός, μουσική κλπ), λιανικό εμπόριο πολιτιστικών αγαθών, δημιουργία και εμπόριο προϊόντων λαϊκής τέχνης και παράδοσης υψηλού αισθητικού ή συμβολικού χαρακτήρα που στοχεύουν στις βιωματικές αντιδράσεων του καταναλωτή, εφαρμοσμένες τέχνες (γραφιστική, product design, web design κλπ.), αρχιτεκτονική, λογοτεχνία, βιβλιοθήκες και μουσεία οπτικοακουστικά, αλλά και ό,τι σχετίζεται με την αναπαραγωγή τους όπως εκδόσεις, εκτυπώσεις, κατασκευές, περιοδικά, εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαφήμιση κ.ά

Οι ομιλητές της Ημερίδας θα είναι οι ακόλουθοι:

                                                      

 

Αντουέλα – Έλλη Βαγγέλη,

Οικονομολόγος

Υπεύθυνη Έργου InClust, Αμβρακία Αναπτυξιακή                   inclust_elli_vagelli_F1664238251.jpg

Η κα Βαγγέλη Αντουέλα – Έλλη είναι οικονομολόγος και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της δίπλωμα στις Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές. Διαθέτει δεκαετή εμπειρία στο σχεδιασμό, την υλοποίηση και διαχείριση έργων/ δράσεων συγχρηματοδοτούμενων από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους και ευρύτερα σε θέματα Management, Προβολής – Προώθησης & Δημοσιότητας, Οργάνωσης Επιχειρήσεων, καθώς και δράσεων και ενεργειών Ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού. Έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση ενός μεγάλου αριθμού Συνεδρίων, Ημερίδων και άλλων δράσεων Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης ως μέλος οργανωτικών και επιστημονικών επιτροπών και ως εισηγητής.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετά έργα προώθησης της κατάρτισης, απασχόλησης, της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αττική, Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα, Ιόνια νησιά, Θεσσαλία κλπ). Επίσης, είναι ειδικός σε Εκπαιδευτικές δράσεις για την Κοινωνική Οικονομία & Επιχειρηματικότητα (Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής «ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» 10 με 12 Ιουνίου 2016, εκπαιδευτής του προγράμματος «Μέντορες για την Κοινωνική Οικονομία», εκπαιδευτής κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε σεμινάρια / εργαστήρια κοινωνικής οικονομίας στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικών έργων).

 

 

 

Σύρος Κοσκοβόλης,

Υπεύθυνος της Μονάδας Σχεδιασμού & Υλοποίησης Εθνικών και Κοινοτικών Προγραμμάτων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνώνinclust_koskovolis_F724799073.jpg

Ο κ. Σύρος Κοσκοβόλης απόφοιτος της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ  και παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων».

Εκπαιδεύτηκε ως τεχνικός λειτουργός και σύμβουλος επιχειρήσεων στην Γαλλία και στην Αγγλία. Εξειδικεύεται σε θέματα επιχειρηματικότητας, καινοτομίας , δημιουργίας και ανάπτυξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κοινωνικής οικονομίας και τοπικής ανάπτυξης.
Είναι υπεύθυνος της Μονάδας Σχεδιασμού & Υλοποίησης Εθνικών και Κοινοτικών Προγραμμάτων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Διετέλεσε Διευθυντής Επιχειρηματικότητας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών του ΕΟΜΜΕΧ, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πολλά εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, που βραβεύτηκαν με σημαντικές διακρίσεις ως καλές πρακτικές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Έχει πιστοποιηθεί ως:

 • σύμβουλος επιχειρήσεων με τη χρήση σύγχρονων μέσων πληροφορικής από το ΕΚΠΑ
 • εκπαιδευτής ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης από τον ΕΟΠΠΕΠ
 • Auditor on Quality Management Systems απότην TUV Rheinland

 

 

 

Κωνσταντίνος Σκριάπας,

Οικονομολόγος – Σύμβουλος Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Πρόεδρος ΔΣ Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, Μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας Θεσσαλίας  RIS3 inclust_skriapas_F732896725.jpg

Ο κ. Κωνσταντίνος Σκριάπας είναι Οικονομολόγος, Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και έχει εκπαιδευτεί επί σειρά ετών σε θέματα Μακροοικονομίας,   Πληροφορικής, Marketing και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι Σύμβουλος σε θέματα Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας. Ήταν και είναι εισηγητής σε Συνέδρια, Ημερίδες και Σεμινάρια που αφορούν το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Κοινωνική Οικονομία, την Ανάπτυξη και τον Εθελοντισμό. Είναι ο εμπνευστής, πρωτεργάτης και Πρόεδρος του πολυβραβευμένου Δικτύου Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ». Συμμετείχε σε Ομάδες έργου διαμόρφωσης του ΕΣΠΑ 2014-2020 και είναι συντονιστής όλων των Ομάδων Έργου και Επιστημονικών Επιτροπών του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας. Είναι Μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας Θεσσαλίας –RIS3 Έξυπνη Εξειδίκευση , για την υλοποίηση του ΠΕΠ 2014-2020 στη Θεσσαλία, Μέλος στην Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας -ΠΕΣΚΟ κ.ά. Ακόμα, είναι πρωτεργάτης και Πρόεδρος του Δικτύου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Θεσσαλίας, ενός πρωτοποριακού και καινοτόμου για τα Ελληνικά δεδομένα θεσμού, που αγκαλιάζει εκατοντάδες Συλλόγους και φορείς από όλη τη Θεσσαλία και το οποίο, ήδη, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο σε μείζονα θέματα της Θεσσαλίας που αφορούν τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, την Κοινωνική Οικονομία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την αναπτυξιακή της προοπτική.
Τέλος, συνεργάζεται με ΜΚΟ σε όλη την Ευρώπη και αναπτύσσει δράσεις για μια Ευρώπη των λαών, την ανάπτυξης, της αλληλεγγύης και της προόδου.
 

 

 

Γιώργος Κοκκώνης,

Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Επιστημονικά υπεύθυνος «Αρχείου Ελληνικής Μουσικής»inclust_kokkonis_F-854580015.jpg

Ο κ. Γιώργος Κοκκώνης είναι μουσικολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (πρώην Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου). Από την αρχή της ερευνητικής του δραστηριότητας συμμετέχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και δημοσιεύει τακτικά άρθρα και μονογραφίες σχετικά με τις λόγιες και λαϊκές μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας. Ασχολείται συστηματικά με ζητήματα δισκογραφίας και έχει επιμεληθεί εκδόσεις δίσκων ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης. Έχει συμμετάσχει σε έργα ανάδειξης της πολιτισμικής κληρονομιάς και είναι επιστημονικά υπεύθυνος του «Αρχείου Ελληνικής Μουσικής».

 

Previous Υπουργείο Υγείας-Διοίκηση 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης:Διαγωνισμός για ανάδειξη αναδόχου παροχής «Σίτισης Ιατρών»
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας