Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
forol F3581

Εγκύκλιος για την έκπτωση φόρου στους γονείς με εξαρτώμενα τέκνα

Εγκύκλιο για την έκπτωση φόρου στους γονείς με εξαρτώμενα τέκνα, εξέδωσε την Παρασκευή, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιστιλής.

Συγκεκριμένα, ορίζονται τα νέα ποσά, τα οποία, ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων του φορολογουμένου, μειώνουν τον φόρο που προκύπτει. 

Στην περίπτωση των έγγαμων συζύγων, τις μειώσεις φόρου λόγω εξαρτώμενων τέκνων του άρθρου 11 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, δικαιούνται και οι δύο σύζυγοι, εφόσον αυτοί είναι μισθωτοί ή συνταξιούχοι, ή ο ένας εκ των δύο συζύγων που έχει την ιδιότητα του μισθωτού ή συνταξιούχου και ανεξάρτητα από το αν αυτός είναι ο υπόχρεος ή η σύζυγος. 

Στην περίπτωση διαζευγμένων συζύγων, τις προαναφερόμενες μειώσεις φόρου λόγω εξαρτώμενων τέκνων δικαιούται ο ένας εκ των δύο συζύγων, που έχει την επιμέλεια των τέκνων και εφόσον αυτός είναι μισθωτός ή συνταξιούχος. 

Τα παραπάνω εφαρμόζονται για εκκαθαρίσεις δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που διενεργούνται για το φορολογικό έτος 2016 και επόμενα, ενώ οι παρακρατήσεις φόρου, με βάση τις προαναφερόμενες μειώσεις φόρου λόγω εξαρτώμενων τέκνων, διενεργούνται για μισθοδοσίες και συντάξεις που εκκαθαρίζονται από τις 27 Μαΐου του 2016 και μετέπειτα. 

Σημειώνεται ότι η εγκύκλιος ισχύει και για το σύμφωνο συμβίωσης.

naftemporiki.gr

Previous Γρ. ΟΕΥ Σεούλ:Αποστολή κοινοτικού προγράμματος Gateway to Korea για προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας