Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
psarema F935995457

Εγκρίθηκε το τελικό κείμενο του Κανονισμού για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το τελικό κείμενο του Κανονισμού για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (Ε.Τ.Θ.Α), σε συνέχεια της επιτυχούς κατάληξης του Τριλόγου μεταξύ του Συμβουλίου που προεδρεύει η χώρα μας, δια του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, του Ευρωκοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που διεξήχθη στις 28 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες.

Μετά από την υιοθέτηση του τελικού κειμένου του Κανονισμού του Ε.Τ.Θ.Α. από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απομένει η υιοθέτησή του από το Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί, στις 8 Μαΐου στις Βρυξέλλες, ώστε αμέσως μετά να ακολουθήσει η δημοσίευσή του στην επίσημη εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Επισημαίνεται ότι το Ε.Τ.Θ.Α. θα αποτελέσει το χρηματοδοτικό μέσο ενίσχυσης του τομέα της Αλιείας και των Υδατοκαλλιεργειών, το οποίο θα στηρίξει τις δράσεις του τομέα για τα Κράτη-Μέλη με κονδύλια ύψους 6,4 δις ευρώ, για την προγραμματική περίοδο 2014-2020. (νέα ΚΑλΠ)

Με την υιοθέτηση του Κανονισμού, επιτυγχάνεται άλλος ένας στόχος που είχε θέσει η Ελληνική Προεδρία πριν τη λήξη της θητείας του παρόντος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάτι που προκάλεσε την ικανοποίηση της Προεδρίας μας, αλλά και το σύνολο της ευρωπαϊκής Αλιείας και των Υδατοκαλλιεργειών.

Previous Νέο θεσμικό πλαίσιο για την ταξινόμηση των σφάγιων χοίρων με απόφαση του Αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας