Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Δήμος Αγρινίου:”Δράσεις προβολής και προώθησης των προϊόντων ελιάς που αφορούν στην ποιότητα, στην υγεία, και στη γαστρονομία”

Δράση με τίτλο “Promotionalworkshopsforoliveproducts: quality, healthandgastronomy -Δράσεις προβολής και προώθησης των προϊόντων ελιάς που αφορούν στην ποιότητα, στην υγεία, και στη γαστρονομία-“, και αφορά σε διεθνή προκήρυξη του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας θα υλοποιήσει στις 26- 27 Σεπτεμβρίου 2014 ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων.

Το αντικείμενο του έργου είναι η προβολή και η προώθηση της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου δίνοντας έμφαση στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους, στη διατροφική αξία τους και τις ευεργετικές ιδιότητες τους στην υγεία του καταναλωτή’.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν:

Ένα επιστημονικό συνέδριο για την επιτραπέζια ελιά και το ελαιόλαδο με θέμα ‘ποιότητα, υγεία, διατροφή, πολιτισμός και γαστρονομίαμε ενημερωτικές διαλέξεις και τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και εκπροσώπων οργανώσεων που συνδέονται με την ανάπτυξη της αγοράς των προϊόντων της ελιάς και ελαιολάδου και δύο εκδηλώσεις προβολής με το ελαιόλαδο, τις ελιές και τα προϊόντα της ελιάς ως πρωταγωνιστές.

Για τις δράσεις προβολής οργανώνονται:

Α) Έκθεση τυποποιημένων ελαιοκομικών προϊόντων (ελαιόλαδα, βρώσιμες ελιές, κλπ.) που θα λειτουργήσει στη Δημοτική Αγορά του Δήμου.

Β) Οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδων στη Λίμνη Τριχωνίδα, θέση Δογρή.

Γ) Ζωντανή επίδειξη συνταγών μαγειρικής/ ζαχαροπλαστικής με ελαιόλαδο σε συνδυασμό με τοπικά προϊόντα από εγκεκριμένους σεφ.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώσουν για τη συμμετοχή τους  στην έκθεση ελαιοκομικών προϊόντων καθώς επίσης και για τη συμμετοχή τους στην οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου με τυποποιημένα ελαιόλαδα.

Η αποστολή των προϊόντων (3 συσκευασίες μέχρι ένα λίτρο) θα πρέπει να γίνει μέχρι τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής (Βασιλική Καραπαπά, Βασιλική Χατζηαγάπη, τηλ. 26413-63456-452, email: vkarapapa @ agrinio . gr, dtoa @ agrinio . gr)

Previous Συνάντηση της ΔΕ της ΚΕΕ και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα για την οικονομία
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας