Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
papadimitriou dimitris ypan F 1976275465

Δημιουργία Εθν. Αναπτυξιακής Τράπεζας και συνεργασία με την Αναπτυξιακή Τράπεζα KfW

Στην προτεραιότητα που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στη δημιουργία Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζα, η οποία θα συντονίζει την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων και θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει μέσα στον επόμενο χρόνο, όπως και στη συνεργασία του υπουργείου με την Αναπτυξιακή Τράπεζα KfW γι’ αυτόν το σκοπό, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε το πρωί με τον νέο πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, Γενς Πλέτνερ.

Ο κ. Παπαδημητρίου μίλησε για τη νέα αναπτυξιακή στρατηγική που εκπονείται από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και βασίζεται στη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων, που παράγουν προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και απασχολούν υψηλής εξειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ανάληψης των καθηκόντων του Γερμανού πρέσβη στη χώρα μας και σκοπός ήταν η ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών και η επιβεβαίωση προθέσεων για τη διεύρυνση των διμερών επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Ο υπουργός Οικονομίας ενημέρωσε τον κ. Πλέτνερ για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, η οποία, όπως τόνισε, «ανακάμπτει από μία δύσκολη περίοδο και με τον ελληνικό λαό να έχει κάνει πολλές θυσίες».

Ο κ. Παπαδημητρίου ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της ανάπτυξης της χώρας και την προσέλκυση επενδύσεων, όπως την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και τον νόμο Fast-track, που παρέχει διαφάνεια και ασφάλεια για τις στρατηγικές επενδύσεις, προσφέροντας έναν ενδελεχή έλεγχο για την πορεία της αδειοδότησης σε κάθε στάδιο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν τη συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο χωρών.

amna.gr

Previous Ερωτήσεις και απαντήσεις της ΕΕΤ σχετικά με την απόφαση χαλάρωσης των capital controls
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας