Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
ideatree F 421842123

Διάκριση του ΤΕΙ Ηπείρου στον 1o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας με την ονομασία «ideatree»

Επιστημονική ομάδα του ΤΕΙ Ηπείρου αποτελούμενη από φοιτητές και συνεργάτες, διακρίθηκε στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας με την ονομασία «ideatree» που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο διαγωνισμό υποβλήθηκαν 200 ιδέες από όλη την Ελλάδα. Η ομάδα, αξιοποιώντας τεχνογνωσία που αναπτύσσεται στο πλαίσιο πειραματικής αξιολόγησης πράσινων κατασκευών για κτήρια και με την υποστήριξη των υπεύθυνων μελών του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ Ηπείρου,  υπέβαλε πρόταση με τίτλο «Φυτεμένες επιφάνειες για αστική χρήση» η οποία διακρίθηκε, καταλαμβάνοντας την 8η θέση μεταξύ των 8 προτάσεων που βραβεύτηκαν.  

 

Η ομάδα απαρτίζονταν από τρεις φοιτητές του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου: Κατσουλάκου Σταυρούλα, Λαμπράκη Ελένη και Παπαθανασίου Ιωάννηκαι από δύο συνεργάτες του τμήματος: Σάββα Μυρτώ καιΜπουραντά Χρήστο.

 

Στόχος της ιδέας «Φυτεμένες επιφάνειες για αστική χρήση», είναι η αξιοποίηση της υφιστάμενης και η ανάπτυξη περαιτέρω τεχνογνωσίας σχετικά με το σχεδιασμό, τη διαχείριση και τις επιδράσεις πράσινων κατασκευών σε αστικά τοπία και κτήρια, αξιοποιώντας την τεχνολογία της υδροπονίας.

 

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 στο INNOVATHENS, τον κόμβο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

 

Η παραπάνω διάκριση αποτελεί ισχυρό  τεκμήριο για την ουσία και την ποιότητα του ερευνητικού και αναπτυξιακού έργου που υλοποιείται στο ΤΕΙ Ηπείρου, με τη δημιουργική συμμετοχή των φοιτητών μας.

 

Previous Συμφωνία για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ΤΕΙ Ηπείρου & Επιμελητηρίου Άρτας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας