Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
tei epim3 F 1346595103

Συμφωνία για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ΤΕΙ Ηπείρου & Επιμελητηρίου Άρτας

Την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Άρτας και του ΤΕΙ Ηπείρου, με στόχο την ουσιαστική και διαρκή διασύνδεση του μοναδικού φορέα καινοτομίας και εφαρμοσμένης έρευνας του νομού με την τοπική οικονομία συναποφάσισαν σε συνάντησή τους την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014, οι διοικήσεις των δύο φορέων.

Στο πλαίσιο αυτό, συστάθηκε ομάδα εργασίας, η οποία θα θέσει προτεραιότητες και θα προτείνει κοινές δράσεις.

Οι δύο πρόεδροι Ευριπίδης Γλαβάς του ΤΕΙ Ηπείρου και Χρήστος Παπάζογλου του Επιμελητηρίου Άρτας, συμφώνησαν επίσης, να διεκδικήσουν από κοινού ευρωπαϊκά κονδύλια, μέσω προγραμμάτων, που θα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη της περιοχής, την έρευνα και των πρωτογενή τομέα.

Όπως τόνισε ο κ. Παπάζογλου η σχέση των δύο φορέων θα πρέπει να ενισχυθεί και να διευρυνθεί και ρποςε άλλους τομείς: «αφενός γιατί έχουμε ανάγκη από ένα νέο επιχειρηματικό πρότυπο, που θα αντικαταστήσει τα παρωχημένα εργασιακά μοντέλα, κι από την άλλη γιατί η ανάπτυξη της χώρας και φυσικά η τοπική μας οικονομία θα «πατήσει» πάνω στα κονδύλια του νέου Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης της περιόδου 2014- 2020».

Από την πλευρά του ο κ. Γλαβάς τόνισε  ότι για το ΤΕΙ αποτελεί στρατηγικό στόχο  η σύνδεσή του με την τοπική αγορά. Ζήτησε να επικεντρωθεί η προσπάθεια σε συγκεκριμένες δράσεις και προϊόντα, ώστε να υπάρξουν άμεσα και απτά αποτελέσματα.

Επιπλέον, ζήτησε την αρωγή του Επιμελητηρίου ώστε να διοχετευθούν στις επιχειρήσεις του νομού φοιτητές για πρακτική άσκηση, η οποία εξυπηρετεί τόσο  την εκπαιδευτική διαδικασία του ΤΕΙ, όσο και τις τοπικές επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Εθνικού Αναπτυξιακού Προτύπου για την Πεδιάδα &  τον Αμβρακικό κόλπο,  ο κ. Παπάζογλου ζήτησε την υποβολή σχετικών προτάσεων, καθώς και την πλήρη αξιοποίηση των υπαρχόντων μελετών.

Μεταξύ των ερευνών που έχει διεξαγάγει και διαθέτει το ΤΕΙ και προτίθεται να προσφέρει δωρεάν προς αξιοποίηση, είναι:

·        η μελέτη για τα αρδευτικά του κάμπου,

·         την καλλιέργεια της ελιάς και

·        τη βελτίωση των αιγοπροβατοτροφικών φυλών.

 

Πέραν αυτών οι δύο Πρόεδροι αποφάσισαν, αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο, τη διοργάνωση επιμορφωτικών και εκπαιδευτικών συνεδρίων και σεμιναρίων με επίκεντρο τον πρωτογενή τομέα.   

Previous «Εθνικό πρότυπο ανάπτυξης» για την πεδιάδα της Άρτας & τον Αμβρακικό Άρθρο- Πρόταση του Χρήστου Παπάζογλου*
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας