Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
2(2) F 673523947

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Άρτας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ferien-MesseWien 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Άρτας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Ηπείρου (Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων & Πρέβεζας), ύστερα από πρωτοβουλία του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου (Π.Ε.Σ.Η.) και με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, συμμετείχε με κοινό περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ferien-MesseWien 2020 στις 16-19 Ιανουαρίου 2020 στην Βιέννη (Αυστρία). 

Σκοπός της συμμετοχής η προβολή και προώθηση της Άρτας ως τουριστικού προορισμού όλων των εποχών του έτους, δεδομένου πως όλο και περισσότερες εταιρείες εντάσσουν στα δρομολόγιά τους απευθείας πτήσεις προς τα αεροδρόμια Ακτίου και Ιωαννίνων.

Στη διάρκεια της έκθεσης διανεμήθηκαν φυλλάδια για την τουριστική προβολή των μνημείων, τοπικών επιχειρήσεων και προορισμών του νομού.

Το Επιμελητήριο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Ιωάννης Γκολομάζος, ο Α΄ αντιπρόεδρος Δημήτριος Χουλιάρας και το μέλος του ΔΣ και της Επιτροπής τουρισμού του Επιμελητηρίου Δημήτριος Κοσσυβάκης.

Τα μέλη της διοίκησης είχαν σειρά συναντήσεων και επαφών στο περίπτερο του ΕΟΤ με τουριστικούς πράκτορες, επικεφαλής ταξιδιωτικών ομίλων και επισκέπτες της έκθεσης, προβάλλοντας την Άρτα ως τουριστικό προορισμό, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή και των διανυκτερεύσεων στις τουριστικές επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου. 

Στις 16 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Γκολομάζος παρευρέθηκε σε δείπνο στην Ελληνική Πρεσβεία στη Βιέννη μαζί με άλλους έλληνες εκπροσώπους φορέων και οργανισμών, στους οποίους και μίλησαν οι κυρίες Αικατερίνη Κόικα, Πρέσβειρα της Ελλάδος και Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Στη συνάντηση όπου και συμμετείχαν εκπρόσωποι από διάφορες περιοχές της χώρας μας, συζητήθηκαν προτάσεις για την ενίσχυση προσέλκυσης του τουριστικού ενδιαφέροντος στις διάφορες περιοχές.

Στο περιθώριο της έκθεσης τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Άρτας επισκέφθηκαν τον αρχιεπίσκοπο Μητροπολίτη Αυστρίας, υπέρτιμου και έξαρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, κ. Αρσένιο, και ζήτησαν τη στήριξή του στην προσπάθεια προώθησης της Άρτας ως προσκυνηματικού προορισμού. Αναφέρθηκαν στην βυζαντινή ιστορία της Άρτας και το μέγεθος εκκλησιαστικών μνημείων της περιοχής, τα οποία εκτός από αντικείμενα λατρείας μπορούν να ιδωθούν και ως πολιτισμικά μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Previous ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας