Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
82524807 2741037722651898 3533209508379623424 n F 1007553642

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 ο Υφυπουργός Aνάπτυξης και Επενδύσεων στον τομέα Βιομηχανίας και Εμπορίου Νίκος Παπαθανάσης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Γκολομάζο, τον Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Επιμελητηρίου Μαγκούτη Βασίλη ,τον Βουλευτή Άρτας Γιώργο Στύλιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Άρτας Βασίλη Ψαθά, επισκέφθηκε επιχειρήσεις του Ν. Άρτας και συγκεκριμένα την Σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ, τον ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝ/ΣΜΟ ΑΡΤΑΣ και την γαλακτοβιομηχανία ΚΑΡΑΛΗΣ ΑΕ καθώς και την επιχείρηση επεξεργασίας χελιών ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ, στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, παρουσία της Δημάρχου Ροζίνας Βαβέτση, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους επιχειρηματίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στη συνέχεια έγινε σύσκεψη στα γραφεία του Επιμελητηρίου με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Ο Πρόεδρος καλωσόρισε τον Υπουργό εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την επίσκεψη στις επιχειρήσεις του νομού μας αλλά και στο Επιμελητήριό μας. Στη συνέχεια έκανε αναφορά στα κρίσιμα ζητήματα του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας, ζητώντας τη συνδρομή του Υπουργείου, σε μια σειρά δράσεων για την προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή καθώς και την τόνωση της επιχειρηματικότητας. Πρώτο μέλημα του Επιμελητηρίου μας είναι η ολοκλήρωση του Επιχειρηματικού Πάρκου, για το οποίο και βρισκόμαστε σε φάση υλοποίησης σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων και την Περιφέρεια Ηπείρου. Ως Επιμελητήριο έχουμε καταγράψει μια σειρά προτάσεων για το νέο ΕΣΠΑ, τις οποίες θα επιδώσουμε με την ελπίδα ότι θα ληφθούν υπόψη στο νέο σχεδιασμό. Χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γκολομάζος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της αύξησης του ποσοστού επιδότησης για νέες επενδύσεις στην περιοχή, όπως για παράδειγμα τη δημιουργία αποθηκευτικών χώρων αγροτικών προϊόντων (π.χ. κατασκευή ψυγείων για τα ακτινίδια), τη δημιουργία νέων κλινών που θα αυξήσουν την τουριστική κίνηση, τη δημιουργία Διαβαλκανικού Κέντρου για εκπαίδευση επιχειρήσεων και ανταλλαγή πληροφοριών με τις επιχειρήσεις άλλων χωρών, την υλοποίηση προγραμμάτων κινητικότητας επιχειρηματιών, υφιστάμενων και νέων μέσω των Προγραμμάτων Erasmus, καθώς και την πάταξη του παραεμπορίου και της γραφειοκρατίας, με σκοπό την απλοποίηση των διαδικασιών και την άμεση εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων.

Ο Υφυπουργός αφού αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις του νομού μας επισήμανε τη στόχευση του Υπουργείου να δημιουργήσει φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις, αναφέροντας μια σειρά από νομοθετήματα που θα ακολουθήσουν με στόχο την μείωση της γραφειοκρατίας καθώς και τα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ που θα προκηρυχτούν για δημιουργία συσκευαστηρίων αποθηκευτικών χώρων που θα δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία στα αγροτικά προϊόντα της περιοχής και κυρίως στο ακτινίδιο, βασικό αγροτικό προϊόν της περιοχής. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ψηφιακής αναβάθμισης των επιχειρήσεων καθώς επίσης και στην υλοποίηση καινοτόμων δράσεων στον κλάδο της ψηφιακής αναβάθμισης και τεχνολογίας. Σχετικά με το φαινόμενο του παρεμπορίου αναφέρθηκε και ανακοίνωσε την σύσταση ειδικού σώματος με διεθνή πρότυπα το οποίο θα είναι αποτελεσματικό στη λύση του προβλήματος. Τέλος, έκανε αναφορά στη δράση OPENMALL, Πρόγραμμα του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας και του Δήμου Αρταίων το οποίο έχει ήδη εγκριθεί και όπως είπε σύντομα θα μπει στη φάση της υλοποίησης. Ο Υφυπουργός, κος Παπαθανάσης, έκλεισε τονίζοντας την αμέριστη στήριξη του Υπουργείου στα Επιμελητήρια που θεωρούνται μοχλός ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας για την χώρα.

Previous ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΑΣ:Διενέργεια μειοδοτικής δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου.
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας