Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Clusters & Επιχειρηματικότητα 3η Ελληνο‐Γαλλική ημερίδα

Την 3η ΕλληνοΓαλλική ημερίδα με θέμα «Clusters & Επιχειρηματικότητα» συνδιοργανώνουν η ελληνική Πρεσβεία στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (6ο χλμ. Χαριλάου Θέρμης).

Σκοπός της ημερίδας

Η ημερίδα αποσκοπεί να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει επιχειρήσεις, επαγγελματικούς φορείς, ερευνητικά κέντρα, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης κα. για τα πλεονεκτήματα των συνεργατικών σχηματισμών (clusters) ως εργαλεία βελτίωσης της επιχειρηματικότητας και περιφερειακής ανάπτυξης.

Οι συνεργατικοί σχηματισμοί ‐ clusters αποτελούν μορφές συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και άλλων φορέων (π.χ. ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, επαγγελματικές ενώσεις, επιμελητήρια κ.α.) που προωθούν την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα. Ως μεγαλύτερα σχήματα, τα clusters είναι σε θέση να διασφαλίσουν αμοιβαία οφέλη για τα μέλη τους σε πεδία όπου μία μεμονωμένη επιχείρηση αδυνατεί να παρουσιάσει σημαντικά αποτελέσματα όπως, η από κοινού πρόσβαση και χρήση εγκαταστάσεων, υποδομών, υπηρεσιών, η διάχυση πληροφοριών, γνώσεων και καλών πρακτικών μεταξύ των μελών, η βελτίωση της ποιότητας των τελικών προϊόντων/υπηρεσιών, η προώθηση της έρευνας και ανάπτυξης, της εξωστρέφειας και της δημιουργίας καλύτερων προϋποθέσεων πρόσβασης σε νέες αγορές, η προμήθεια τελικών/ενδιάμεσων προϊόντων μεταξύ των μελών, η πρόσβαση σε εξειδικευμένο προσωπικό κλπ.

Που απευθύνεται

Η ημερίδα απευθύνεται σε:

‐ Επιχειρήσεις

‐ Συνεργατικούς σχηματισμούς

‐ Ερευνητικούς & Ακαδημαϊκούς φορείς

‐ Επαγγελματικούς φορείς

‐Φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης

Θεματολογία

‐ Παρουσίαση στοιχείων εθνικών πολιτικών Ελλάδας & Γαλλίας για τους συνεργατικούς σχηματισμούς

‐Αναφορές σε καλές πρακτικές γαλλικών συνεργατικών σχηματισμών

‐ Παρουσίαση γαλλικών και ελληνικών παραδειγμάτων (case studies)

‐ Δικτύωση

Γλώσσα συνεδρίου

Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική

Ομιλητές

Στην ημερίδα θα παρευρεθούν ως ομιλητές εκπρόσωποι γαλλικών και ελληνικών συνεργατικών σχηματισμών καθώς και διαχειριστικών αρχών

Πληροφορίες

Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης : 2310 498205

Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης: 2310 821231 (εσ. 101)

Previous Αποτελέσματα Διαγωνισμών Ελαιολάδου
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας