Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
AFISA1 F1639201343

Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή με θεατρική παράσταση, πάρτι και εργαστήρια χειροτεχνίας στο Επιμελητήριο Άρτας Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 11.00 π.μ.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για όλα τα παιδιά της Άρτας διοργανώνει, για τρίτη συνεχή χρονιά, το Επιμελητήριο Άρτας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 στις 11.00 το πρωί στο Επιμελητηριακό Μέγαρο (Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου) και περιλαμβάνει:

  • Τη μουσικοχορευτική παράσταση «Τα παλαιά επαγγέλματα- Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία στην Παλαιά Ελλάδα», από τη θεατρική ομάδα «Εν οδώ».
  • Παιδικό Πάρτι
  • Εργαστήρια εργοτεχνίας με ανακυκλώσιμες κατασκευές.

Το έργο που επιλέξαμε, φέτος, «Τα παλαιά επαγγέλματα», είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Ηπειρώτη Αντώνη Γάκη.

Στόχος να γνωρίσουν οι νεαροί μας φίλοι τα επαγγέλματα που ασκούνταν στην παλαιά Ελλάδα και που με το πέρασμα των χρόνων έχουν χαθεί ή εκσυγχρονιστεί, καθώς ο τρόπος ζωής , οι ανάγκες των ανθρώπων και ο τρόπος παραγωγής πολλών προϊόντων άλλαξαν.

Πρόκειται για ένα διαδραστικό μουσικοχορευτικό δρώμενο που διαδραματίζεται παραμονές Χριστουγέννων στην παλιά Ελλάδα, της δεκαετίας του 1950. Μιλά για παλαιά χαμένα επαγγέλματα που έχουν σχεδόν εκλείψει από τις μέρες μας, ενώ εκτυλίσσεται μια ιστορία αγάπης.

«Ο παραμυθάς μας εισαγάγει στην ιστορία, καλώντας τα παιδιά να βοηθήσουν τον συγγραφέα να βρει την χαμένη του έμπνευση. Ο ντελάλης εμφανίζεται και διαλαλεί τα νέα, ότι δηλαδή, το βράδυ, παραμονή Χριστουγέννων γίνεται η μεγάλη εορτή στο σπίτι της οικογένειας Ξεφτέρι. Ο Βασιλάκης ένα φτωχό 18 χρόνο Λουστράκι, που είναι ερωτευμένο με την κόρη της οικογένειας, την Πανωραία, θα επισκεφτεί τον ράφτη, τον τσαγκάρη, τον καφετζή και τον μπαρμπέρη για να κατακτήσει την καρδιά της Πανωραίας η οποία προετοιμάζεται πυρετωδώς με την μοδίστρα της και την γκουβερνάντα της. Το σκηνικό συμπληρώνει ο μπάτλερ και ο φωτογράφος μέχρι τη τελική στιγμή που μια… λατέρνα θα μας απαντήσει αν τελικά οι δύο νέοι θα ευτυχήσουν».

Συμμετέχουν τα μέλη της ΑΜΚΕ «ΕΝ ΟΔΩ»: Αντώνης Γάκης, Πάνος Νάκας, Ελευθερία Φιντίκη, Έλενα Θάνου, Τάκης Βάγιας.

Εργαστήρια χειροτεχνίας

Στη συνέχεια τα παιδιά μαζί με τους ηθοποιούς, θα κατασκευάσουν με χαρτί και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά, μικρά παιχνίδια και στολίδια για να κρεμάσουν στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο τους!

Θα ακολουθήσει πάρτι και μουσικά παιχνίδια, ενώ θα προσφερθεί δωρεάν στα παιδιά το παραμύθι «ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ» του συγγραφέα και σκηνοθέτη Δρ. Αντώνη Γάκη.

Τέλος, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν Αρτινά προϊόντα και γεύσεις, χορηγία των εταιρειών-μελών του Επιμελητηρίου.

AFISA1_F1639201343.jpg

Previous Δήμος Αρταίων: Διαγωνισμός προμήθεια υλικών για συντήρηση και επισκευή κτιρίων και λοιπών εγκαταστάσεων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας