Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
savvaidou katerina gg dimosion esodon F 954748268

Χωρίς πρόστιμο η αλλαγή έδρας για τα «μπλοκάκια» έως και 20/02

Τη δυνατότητα να γλιτώσουν από σημαντικές φορολογικές επιβαρύνσεις προχωρώντας σε αλλαγή έδρας έχουν, όσοι αμείφθηκαν το 2014 με απόδειξη παροχής υπηρεσιών γνωστό και ως «μπλοκάκι».

Ελεύθεροι επαγγελματίες που αμείβονται το πολύ από τρεις εργοδότες με τους οποίους έχουν σύμβαση, μπορούν να φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών υπό την προϋπόθεση ότι η έδρα τους βρίσκεται στον τόπο κατοικία τους (σ.σ υπάρχει πρόσθετη υποχρέωση να μην έχουν αμοιβές και από άλλες πηγές όπως είναι οι μισθωτές υπηρεσίες). Για να διευκολύνει τη συγκεκριμένη κατηγορία φορολογουμένων, η γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων υπέγραψε απόφαση βάσει της οποίας παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δήλωσης αλλαγής έδρας χωρίς κυρώσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Με σκοπό τη διευκόλυνση των πολιτών η Γενική Γραμματέας  Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου εξέδωσε απόφαση με την οποία παρατείνεται μέχρι 20 Φεβρουαρίου 2015, χωρίς κυρώσεις, η δυνατότητα των φυσικών προσώπων που παρέχουν υπηρεσίες με δελτίο παροχής υπηρεσιών και φορολογούνται υπό προϋποθέσεις ως μισθωτοί και εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 12 παρ. 2 περ. στʼ του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, να προβούν σε τακτοποίηση της μεταβολής της επαγγελματικής τους εγκατάστασης.

Οι ως άνω διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ορίζουν ότι τα φυσικά πρόσωπα τα οποία παρέχουν υπηρεσίες με δελτίο παροχής υπηρεσιών σε μέχρι τρία φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες ή, εφόσον υπερβαίνουν τον αριθμό αυτόν, ποσοστό 75% του ακαθάριστου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα προέρχεται από ένα (1) από τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες που λαμβάνουν τις εν λόγω υπηρεσίες, φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών υπηρεσιών υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν την εμπορική ιδιότητα και δεν διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση που διαφέρει από την κατοικία τους.

Επισημαίνεται ότι μετά την τακτοποίηση της επαγγελματικής τους εγκατάστασης, τα ανωτέρω φυσικά πρόσωπα θα φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών, εφόσον βεβαίως ισχύουν οι προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις.

Previous Διακίνηση προϊόντων χωρίς ΦΠΑ – Τι αποφάσισε η ΓΓΔΕ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας