Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
fpa F 1645394000

Διακίνηση προϊόντων χωρίς ΦΠΑ – Τι αποφάσισε η ΓΓΔΕ

Νέα απόφαση για την εφαρμογή του τελωνειακού καθεστώτος που επιτρέψει σε εισαγωγείς που είναι εγκατεστημένοι σε χώρα-μέλος της ΕΕ να θέτουν σε άμεση κυκλοφορία προϊόντα με απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του ΦΠΑ υπέγραψε η γ.γ δημοσίων εσόδων Κατερίνα Σαββαίδου.

Όπως προκύπτει από ανακοίνωση της ΓΓΔΕ, με την απόφαση μειώνονται τα δικαιολογητικά που μέχρι σήμερα δημιουργούσαν γραφειοκρατικά εμπόδια, αίρονται περιορισμοί και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις περαιτέρω ανάπτυξης του διαμετακομιστικού εμπορίου.

Ακόμη, παρέχεται η δυνατότητα σε εγκεκριμένους οικονομικούς φορείς που είναι εγκατεστημένοι σε άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. να πραγματοποιούν τις διατυπώσεις του τελωνειακού καθεστώτος 42 με την απόκτηση ΑΦΜ /VIES στην Ελλάδα, χωρίς την υποχρέωση ορισμού  φορολογικού αντιπροσώπου.

Με την νέα αυτή απόφαση, διασφαλίζονται οι εισπράξεις των εισαγωγικών δασμών, και τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες από την ενωσιακή νομοθεσία προϋποθέσεις, διατυπώσεις ή εγκρίσεις.

Η οριστικοποίηση της απαλλαγής συντελείται με την συσχέτιση και επαλήθευση των προσκομιζόμενων από τους εισαγωγείς δικαιολογητικών, όπως αντίγραφα των οικείων παραστατικών των τραπεζών που μεσολαβούν, αντίγραφα των ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών παραδόσεων ή των δηλώσεων INTRASTAT.

Τέλος, σημειώνεται ότι εξαιρούνται της ανωτέρω διαδικασίας τα προϊόντα που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης και οι εισαγωγείς που έχουν διαπράξει σοβαρές ή κατ’ επανάληψη παραβάσεις της τελωνειακής ή φορολογικής νομοθεσίας.

Previous Παράταση χωρίς πρόστιμα για την υποβολή δηλώσεων μεταβολών
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας