Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
vouli2015 F1436115811

Αρχές του 2016 στη Βουλή ο αναπτυξιακός νόμος

Στις αρχές του 2016 θα εισαχθεί στη Βουλή για ψήφιση ο νέος αναπτυξιακός νόμος, όπως σημειώθηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) το οποίο συνεδρίασε την Πέμπτη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Στην ατζέντα του ΚΥΣΟΙΠ ήταν τα αναπτυξιακά ζητήματα όπως ο νέος αναπτυξιακός νόμος, η Αναπτυξιακή Τράπεζα, το Αναπτυξιακό Συμβούλιο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο συμβούλιο, την επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθούν 200 θέσεις ελεγκτών για τους φακέλους υποθέσεων που εκκρεμούν από τους παλιούς αναπτυξιακούς νόμους, ενώ το Αναπτυξιακό Συμβούλιο αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο.

Σε ό,τι αφορά την αναπτυξιακή τράπεζα, σε πρώτο χρόνο θα βασιστεί στο Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) και στη συνέχεια θα υπάρξει συνεργασία και με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης έκανε ενημέρωση για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που αξιοποιεί ή σχεδιάζει η κυβέρνηση ενώ, όπως αναφέρθηκε, η χώρα μας είναι πρώτη στην Ευρώπη στην απορρόφηση κονδυλίων για το νέο ΕΣΠΑ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Previous Αυτόματη δέσμευση καταθέσεων για οφειλές στην εφορία – Όλη η απόφαση
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας