Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
EUROGROUP3 F43095547

«Ανεβάστε στροφές», το μήνυμα του Eurogroup

Μήνυμα στην Ελλάδα να επιταχύνει τις προσπάθειές της για επίτευξη συνολικής συμφωνίας εξέπεμψε το Eurogroup, που συνεδρίασε ατύπως στη Ρίγα της Λετονίας. 

Διά στόματος του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ έγινε μάλιστα ξεκάθαρο ότι δεν θα υπάρξει μερική συμφωνία, άρα ούτε και μερική εκταμίευση χρημάτων. 

Ο κ. Ντέισελμπλουμ ζήτησε για άλλη μία φορά πλήρη λίστα μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι μονο υπό αυτόν τον όρο μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε εκταμίευση. 

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις είπε ότι υπάρχουν κάποια θετικά σημάδια, αλλά παραμένουν μεγάλες διαφορές και ο χρόνος εξαντλείται.

Μάλιστα, τόνισε ότι η ευθύνη για την επίτευξη προόδου είναι κυρίως στην πλευρά της Ελλάδας.

Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι ρυθμοί και να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για συνολική συμφωνία τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. 

Όπως είπε, η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι περιορισμένη και μη επαρκής. Υπάρχουν διαφωνίες, γίνεται ανταλλαγή απόψεων, αλλά «έχουμε προχωρήσει λίγο», πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, ένα κομμάτι της ευθύνης είναι στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, την οποία κάλεσε να ανεβάσει στροφές. 

Ακόμη, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε την ανάγκη να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι των εταίρων της. 

«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο», σημείωσε, «πρέπει να επιταχύνουμε από σήμερα, πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειες, γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή, προκειμένου να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο, που είναι μια σταθερή και ευημερούσα Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη». 

Κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων που ακολούθησε μετά τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, ο κ. Ντέισελμπλουμ άφησε να εννοηθεί ότι το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν τεταμένο. 

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν ο κ. Βαρουφάκης κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, ο πρόεδρος του Eurogroup απάντησε ότι «έγινε μία κρίσιμη συζήτηση».

naftemporiki.gr

Previous Τράπεζα Πειραιώς: Μέτρα για την ανακούφιση δανειοληπτών με πολύ χαμηλό εισόδημα
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας