Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
golomazos Chios F 545552073

Αναπτυξιακούς Προϋπολογισμούς προς όφελος των μικρών Επιμελητηρίων ζήτησε ο Γ. Γκολομάζος στη ΓΣ της ΚΕΕΕ στη Χίο

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στις 9 & 10 Νοεμβρίου στη Χίο, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Γιάννης Γκολομάζος και ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Χουλιάρας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, κ. Δημήτρης Αυλωνίτης, ο δήμαρχος Χίου, κ. Μανώλης Βουρνούς, οι βουλευτές Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, και της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Χριστιάνα Καλογήρου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας, κ. Διονύσιος Τεμπονέρας, κ.ά.

Στη συνέλευση συζητήθηκαν ο προϋπολογισμός της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, θέματα εμπορικών σημάτων και επωνυμιών, ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρων Υποστήριξης Επιχειρήσεων (Κ.Υ.ΕΠΙΧ.), θέματα τουρισμού, συγκοινωνιών και χρηματοδότησης νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα των παλαιών οφειλών των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια και το ΓΕΜΗ. Όπως ειπώθηκε, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να απευθυνθούν στα Επιμελητήρια εντός του 2018, διότι στο τέλος της χρήσης, σύμφωνα με το άρθρο 3 της υπουργικής απόφασης 79752/30-12-2014, «τα εν λόγω τέλη αποστέλλονται από την αρμόδια υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ στη Φορολογική Διοίκηση για βεβαίωση και είσπραξη με βάση τις διατάξεις του κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Στην παρέμβασή του, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Γκολομάζος υποστήριξε ότι οι προϋπολογισμοί της ΚΕΕΕ θα πρέπει να είναι αναπτυξιακοί και με κατεύθυνση τη στήριξη των μικρών Επιμελητηρίων σε τεχνογνωσία, ενημέρωση και κατάρτιση μελετών για την υποβολή προτάσεων σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Στο περιθώριο της Συνέλευσης, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος είχαν συναντήσεις με τον Γεν. Γραμματέα του Υπ. Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Αυλωνίτη καθώς και με προέδρους άλλων Επιμελητηρίων και συζήτησαν Επιμελητηριακά θέματα.

Η “Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος” ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου 2018, με τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Χίου στο μεγάλο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Previous Aιτήσεις συμμετοχής για τον 2ο κύκλο δωρεάν προγραμμάτων ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» μέχρι 23 Νοεμβρίου 2018
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας