Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
Aleurocanthusspiniferus F950271646

Aνακοίνωση του Κέντρου Προστασίας Φυτών Ιωαννίνων: Μην μεταφέρεται εσπεριδοειδή από την Κέρκυρα

Mετά από την πρώτη επιβεβαιωμένη παρουσία στη Χώρα του επιβλαβούς οργανισμού Aleurocanthus spiniferus και προκειμένου να μη διαδοθεί και σε άλλες περιοχές, το Κέντρου προστασίας φυτών Ιωαννίνων εξέδωσε ανακοίνωση όπου παρακαλεί τους πολίτες να μην προβούν σε μεταφορά φυτών εσπεριδοειδών ή καρπών εσπεριδοειδών από την Κέρκυρα όπως επίσης και φυτών, κλάδων ή ανθέων καλλωπιστικών φυτών δέντρων ή θάμνων από την Κέρκυρα σε άλλες περιοχές.

Ο αλευρώδης έχει αναφερθεί να προσβάλει εσπεριδοειδή, αμπέλι, τριανταφυλλιές, ιβίσκο, πλουμάρια, αχλαδιές, μουσμουλιές, λωτούς, καλλωπιστικά δέντρα και θάμνους όπως η ιτιά και το σάπιο, τροπικά δέντρα όπως το γκουάβα και η γκραβιόλα ή τσεριμογιά. Έχει επίσης αναφερθεί σε μηλιές και ροδακινιές.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί η παρουσία ή σε περίπτωση πιθανολογούμενης εμφάνισης (λόγο αδυναμίας διάκρισης του εντόμου από άλλα είδη) του Αλευρώδη Aleurocanthus spiniferus, σε οποιοδήποτε σημείο, κήπο ή καλλιέργεια παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία μας ή να συμβουλευτείτε γεωπόνο, χωρίς να αποστείλετε δείγμα αλλά με λήψη φωτογραφιών.

Αναλυτικά, η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων

Previous Κ.Ε.Ν. Άρτας: Διαγωνισμός Πλειοδότη Φωτογράφου για Κάλυψη Αναγκών του Προσωπικού του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Άρτας για χρονικό διάστημα ενός έτους
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας