Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Άμεσους ελέγχους για τη διαπίστωση του φαινομένου της ακαρπίας στα ακτινίδια και άμεση λήψη μέτρων για την προστασία του εισοδήματος των παραγωγών ζητά από το ΥΠΑΑΤ η Διοιίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας

Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου απέστειλε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας επισημαίνοντας το πρόβλημα της ακαρπίας στις καλλιέργειες ακτινιδίων και ζητώντας τηνεπίσπευση των διαδικασιών ελέγχου για τη διαπίστωση του φαινομένου στην Π.Ε. Άρτας, καθώς και την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία του εισοδήματος των παραγωγών. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κε υπουργέ,

Η Π.Ε. Άρτας είναι μια περιοχή που βασίζεται στον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση αγροτικών προϊόντων.

Ένα από τα προϊόντα που καλλιεργούνται σε μεγάλες εκτάσεις είναι τα ακτινίδια, η παραγωγή των οποίων φέτος θα είναι σημαντικά μειωμένη, λόγω των κλιματικών συνθηκών, που επικράτησαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ειδικότερα, οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες το χειμώνα και οι έντονες και πολλές βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας είναι οι βασικές αιτίες της ακαρπίας.

Το φαινόμενο εντοπίζεται κυρίως στις καλλιέργειες του κάμπου της Άρτας, όπου σημαντικός αριθμός παραγωγών, κυρίως όσων καλλιεργούν ακτινίδια ποικιλίας ΤΣΕΧΕΛΙΔΗ, αναφέρουν ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά ακαρπίας.

Είναι επιτακτική λοιπόν η ανάγκη να επισπευσθούν οι διαδικασίες ελέγχου για τη διαπίστωση του φαινομένου της ακαρπίας στην Π.Ε. Άρτας, από συνεργεία εκτίμησης των καταστροφών και να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία του εισοδήματος των παραγωγών μας, καθώς τα ακτινίδια είναι ένα από τα κύρια προϊόντα εξαγωγής και αποτελούν για την Άρτα βασική πηγή εισοδήματος, που κινεί την τοπική οικονομία.

Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Previous Γ.Ν.Άρτας: Διαγωνισμός μίσθωσης ακινήτων για την στέγαση δομών του προγράμματος Ψυχαργών
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας