Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
golomazos1 F95937810

Άμεση ανάκληση της απόφασης μετακίνησης της πνευμονολόγου του νοσοκομείου Άρτας σε άλλη Υγειονομική Περιφέρεια ζητά με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας

Την άμεση και οριστική ανάκληση της απόφασης μετακίνησης της πνευμονολόγου του νοσοκομείου Άρτας σε άλλη Υγειονομική Περιφέρεια ζητά με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας. Ο κ. Γιάννης Γκολομάζος χαρακτηρίζει την απόφαση ως απαράδεκτη υποστηρίζοντας πως οδηγεί στην αποδυνάμωση του Νοσοκομείου και ειδικότερα της κλινικής covid-19.

Η Επιστολή έχει ως εξής:

               «Αξιότιμε κε Υπουργέ,

               Μετά λύπη μας ενημερωθήκαμε για την απόφαση μετακίνησης ιατρού του Νοσοκομείου Άρτας σε άλλη Υγειονομική Περιφέρεια για τρεις μήνες. Ειδικότερα, αναφερόμαστε στην διαδικασία εντέλλεσθε για την μετακίνηση της Δ/ντριας Πνευμολογίας του ΓΝ Αρτας, η οποία αφήνει κενά στην κάλυψη της κλινικής, αλλά και της μονάδας covid του Νοσοκομείου.

               Η απόφαση αυτή είναι εντελώς απαράδεκτη και μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, καθώς οδηγεί στην αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Άρτας και συρρίκνωση των κλινών και ειδικότερα της κλινικής covid– 19, θέτοντας σε κίνδυνο την λειτουργία της εν λόγω μονάδας και γενικότερα τον σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας στην περιοχή μας, δεδομένου ότι το Νοσοκομείο Άρτας είναι ήδη υποστελεχωμένο σε ιατρούς, ενώ εξυπηρετεί ασθενείς, εκτός από το νομό Άρτας και από τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας & Πρέβεζας.

               Ως εκ τούτου, ζητάμε την άμεση και οριστική ανάκληση της απόφασης μετακίνησης της πνευμονολόγου του νοσοκομείου Άρτας.

               Οι φορείς και επιχειρηματίες της περιοχής αντιλαμβανόμενοι τις επιπλέον ανάγκες, σπεύσαμε, στη δύσκολη αυτή συγκυρία για τη χώρα, να στηρίξουμε με δωρεές σε υγειονομικό υλικό τα νοσοκομεία της περιοχής μας, ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν μπορεί η κυβέρνηση να λαμβάνει αποφάσεις που στερούν από την τοπική κοινωνία την πρωτοβάθμια φροντίδα.

               Το Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Άρτας χρειάζεται άμεση ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό, όχι περαιτέρω αποδυνάμωση.

               Οι πολίτες της Άρτας, όπως και όλοι οι πολίτες της χώρας αξίζουν την καλύτερη δυνατή υγειονομική φροντίδα κι αυτό δεν επιτυγχάνεται με μετακινήσεις γιατρών, αλλά με νέες προσλήψεις και ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ.

Με τη βεβαιότητα ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες μας, αναμένουμε τις ενέργειές σας”.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

 

Γιάννης Γκολομάζος

Previous Σειρά φορολογικών, οικονομικών, ασφαλιστικών κ.ά. ρυθμίσεων περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, που κατατέθηκε από το Υπουργείο Υγείας στις 17/12/2020 στη Βουλή
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας