Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
xaritsis gg espa F1499920004

Αλ. Χαρίτσης: Έντονο το ενδιαφέρον επενδυτών για την Ελλάδα

Πολύ έντονο ενδιαφέρον για τις επενδυτικές προοπτικές που, όπως είπε, διανοίγονται στην Ελλάδα, εκφράστηκε κατά το 11ο Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων (11th Annual Greek Roadshow) στο Λονδίνο.

Κατά τη διάρκειά του δόθηκε η δυνατότητα στις εισηγμένες εταιρείες που συμμετείχαν να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές εξελίξεις και τις προοπτικές ανάπτυξής τους σε εκπροσώπους διεθνών επενδυτών. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 550 κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τις εισηγμένες εταιρείες, στις οποίες συμμετείχαν 80 επενδυτικά funds και 120 αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, κατά τη δεύτερη ημέρα του Roadshow, με θέμα: «Η Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά επιταχύνει την πραγματική οικονομία», κύριος ομιλητής ήταν ο Αλέξης Χαρίτσης, υφυπουργός για θέματα ΕΣΠΑ, υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Τα θέματα που καλύφθηκαν, αφορούσαν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις σχετικές επενδυτικές ευκαιρίες, καθώς και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θεσμοθετούνται για την επίτευξη μίας βιώσιμης ανάπτυξης.

«Από τη συμμετοχή μας στο Roadshow και τις σχετικές συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε με την ελληνική και τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα προκύπτει πολύ έντονο ενδιαφέρον για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και για τις επενδυτικές προοπτικές που διανοίγονται» σημείωσε ο κ. Χαρίτσης.

«Από την πλευρά μας, παρουσιάσαμε με αναλυτικό τρόπο τη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης σε δημοσιονομικό, μακροοικονομικό και αναπτυξιακό επίπεδο, που εξασφαλίζουν τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την επιστροφή της σε αναπτυξιακή τροχιά» πρόσθεσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι μαζί με το αντίστοιχο της Νέας Υόρκης, το φετινό roadshow αλλά και άλλες πρωτοβουλίες, στόχο έχουν την προβολή των επιχειρήσεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο πλαίσιο προώθησης της ελληνικής οικονομίας στα διεθνή χρηματοοικονομικά κέντρα Ευρώπης και Αμερικής.

Οι Ευρωπαίοι επενδυτές, όπως φαίνεται από τις συναντήσεις μας αυτές τις δύο ημέρες στο Λονδίνο, παρακολουθούν στενά τις ελληνικές εταιρείες – αυτό υποδηλώνουν, άλλωστε και τα στοιχεία συμμετοχής των επενδυτικών οίκων, αλλά και το πλήθος των συναντήσεων με τις εταιρείες – μελετούν τα εταιρικά αποτελέσματα, αξιολογούν τις επενδυτικές εναλλακτικές και προετοιμάζονται για υλοποίηση τοποθετήσεων, σημείωσε.

Πρόσθεσε πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά και οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, φαίνεται να θεωρούν τα σημεία που καθορίζουν την επενδυτική τους συμπεριφορά. Επιπλέον, επισήμανε πως επιβεβαιώθηκε η διεθνής τάση για αξιοποίηση των κεφαλαιαγορών όχι μόνο για τη χρηματοδότηση, αλλά και την αποτελεσματική κατανομή των πόρων σε ένα περιβάλλον στο οποίο είναι επιτακτική η ανάγκη για μείωση της μόχλευσης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθηγητής Χαράλαμπος Γκότσης, σημείωσε ότι για τους ξένους επενδυτές έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι, αυτήν τη στιγμή, στη χώρα υπάρχει πολιτική, κοινωνική και τραπεζική σταθερότητα.

Όπως είπε, το γεγονός αυτό βελτιώνει την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλεται η ελληνική οικονομία και η χώρα. «Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τις μεγάλες αποδόσεις που υπόσχονται οι ελληνικοί τίτλοι, αλλά και το μειωμένο κόστος ανά μονάδα προϊόντος για τις παραγωγικές επενδύσεις, η χώρα μας παρουσιάζει ενδιαφέρον όχι μόνο για συμμετοχικές επενδύσεις σε υπάρχουσες εταιρείες, αλλά και σε άμεσες που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να μείνουν οι νέοι μας στον τόπο τους» επισήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Γκότση, η συγκυρία δείχνει να είναι ευνοϊκή, στο χέρι μας είναι η μεν κυβέρνηση να πείσει τους ξένους ότι η χώρα αλλάζει σελίδα οι δε επιχειρήσεις ότι τα φιλόδοξα σχέδιά τους έχουν προοπτική.

Έργο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι σ’ αυτό το Roadshow να υπενθυμίσει στους ξένους επενδυτές ότι συμμετέχουν σε μία αγορά η οποία λειτουργεί, εποπτεύεται και ρυθμίζεται, σύμφωνα με όλους τους ευρωπαϊκούς κανόνες, κατέληξε.

naftemporiki.gr

 

Previous Πώς θα φορολογηθούν τα σκιώδη τουριστικά καταλύματα
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας