Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
ee kanadas F 386443327

ΑΑΔΕ: Οδηγός για τους κανόνες καταγωγής στο πλαίσιο της Συνολικής Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνίας (ΣΟΕΣ) ΕΕ- Καναδά»

ΑΑΔΕ: Οδηγός για τους κανόνες καταγωγής στο πλαίσιο της Συνολικής Οικονομικής και  Εμπορικής Συμφωνίας (ΣΟΕΣ) ΕΕ- Καναδά.

Το εν λόγω κείμενο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, αποτελεί απόδοση στην ελληνική γλώσσα του αντίστοιχου κειμένου της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DGTAXUD), που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Ε. Επιτροπής (έκδοση:Οκτώβριος 2018).

Σκοπός του οδηγού είναι να διευκολύνει τόσο τους οικονομικούς φορείς όσο και τους τελωνειακούς υπαλλήλους σε θέματα σχετικά με τους κανόνες καταγωγής στο πλαίσιο της ΣΟΕΣ ΕΕ- Καναδά, δεδομένου ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι διατάξεις για τους κανόνες καταγωγής της συγκεκριμένης συμφωνίας διαφέρουν από τις αντίστοιχες διατάξεις άλλων προτιμησιακών συμφωνιών της ΕΕ με τρίτες χώρες.

Εφιστάται δε η προσοχή, καθώς ο εν λόγω οδηγός έχει επεξηγηματικό και ενδεικτικό χαρακτήρα καιη τελωνειακή νομοθεσία υπερισχύει σε κάθε περίπτωση έναντι του περιεχομένου του οδηγού αυτού.

Επιπρόσθετα, επισημαίνεται ότι ο συνημμένος οδηγός αποτελεί απλή απόδοση στην ελληνική γλώσσα και όχι επίσημη μετάφραση του κειμένου που είναι δημοσιευμένο στην ιστοσελίδ α της Ε. Επιτροπής με ημερομηνία “Οκτώβριος 2018”. Τυχόν μελλοντικές τροποποιήσεις/προσθήκες στο κείμενο του οδηγού στην αγγλική γλώσσα δεν συμπεριλαμβάνονται αυτόματα στο αντίστοιχο κείμενο στα ελληνικά.

 

Σχετικά Αρχεία:

Previous Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα «Ρύθμιση του επαγγέλματος του Μηχανικού με καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων για όλες τις ειδικότητες των Διπλωματούχων Μηχανικών»
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας